Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Matchplay kampioenschap gaat weer van start!

02/04/2024
Lees verder

Openingswedstrijd 2024: Traditionele Special met de Golfbaan

01/04/2024
Lees verder

Golfclub Hitland opent golfseizoen met Onze Eerste: verslag

27/03/2024
Lees verder

Monthly Medal 1 van 2024: verslag

17/03/2024
Lees verder

Matchplay Clubkampioenschap 2024: de inschrijving is geopend!

14/03/2024
Lees verder

Ries gaat in gesprek met Sandra van der Poel

03/03/2023

Ries Rook gaat in gesprek met leden van onze golfclub.

Deze maand spreekt hij met Sandra van der Poel. 

Wat doe je in het dagelijks leven?                   

Ik heb een leuke, afwisselende baan als assetmanager woningbeleggingen, waarbij ik voor een prachtig  Pensioenfonds de verantwoording heb over hun belegging in een forse woningportefeuille en ervoor moet zorgdragen dat deze goed rendeert.

Hoe lang  speel je al golf?                  

 Zo’n 12 jaar. 

Hoe ben je met golf in aanraking gekomen?      

Wij hebben altijd veel gesport en dan vooral actieve teamsporten zoals voetbal, softbal, volleybal. Op enig moment wordt dat misschien te actief voor het lichaam en moet je je focus gaan leggen op sporten die je ook in de toekomst nog met plezier kan doen. We waren wat behoudend maar zijn bij Hitland begonnen met een leskaart en vonden het zowaar leuk en wat heel belangrijk is, ook gezellig!

Hoe kwam je bij Golfclub Hitland terecht?       

We woonden destijds in Fascinatio, Capelle ad IJssel, dus zochten wel iets in de buurt. De laagdrempeligheid bij Hitland sprak ons aan (spijkerbroek mag als deze maar heel is en de leskaart met 10 eurolessen die je zelf kon plannen). We houden van gezelligheid, dus na het behalen van het GVB was de stap naar de golfclub snel gemaakt. 

Ben je een competitieve speler of loop je liever een ontspannen ronde?                                        

Eerlijk gezegd ben ik altijd heel competitief geweest, maar in het golfen heb ik dat een beetje laten varen en vind ik het vooral leuk om met gezellige mensen een ronde te lopen en na te kletsen op hole 19.

Welke hole heeft je voorkeur op Hitland?

Hole 16! Ik vind het altijd een leuke uitdaging om met de driver al mooi in de bocht te liggen, dan lonkt het water al en is de volgende uitdaging om met de 2e slag zo dichtbij het water te liggen dat de 3e over het water kan zijn. Mijn korte werk is wat minder, dus over het vervolg zullen we het maar niet hebben 😊

Je bent nu een aantal maanden commissielid bij de WECO,  

Hoe bevalt dat?

 Ik ben altijd van mening geweest dat je -in een vrijwilligersorganisatie- ook zelf een keer de handen uit de mouwen moet steken. Mijn drukke baan weerhield me tot op heden, maar aangezien ik nu, door een mooie regeling bij mijn werkgever, een dag minder kan werken, moest ik wel ingaan op de noodkreet om de WECO-leden wat te ontlasten.  Ik dacht af en toe even een wedstrijdje (mede) te organiseren 😉, maar er komt natuurlijk veel meer bij kijken, er moeten meerdaagse kampioenschappen georganiseerd worden, de financiën moeten geregeld zijn, prijzen ingekocht en zo nog veel meer. Ik ben een perfectionist dus wat ik doe, wil ik goed doen en er is ook gewoon veel te doen in de WECO, dus mochten er nog mensen zijn die willen bijspringen in een leuk team, dan zijn ze allemaal van harte welkom!

Wat is je huidige handicap?                           

 21,7 

Heb je nog ambitie in golf, of vind je het wel prima zo?                                                   

Mijn handicap is afgelopen jaar flink gedaald (mede omdat ik een periode vaker heb gespeeld) en dat smaakt wel naar meer, maar ik moet dan ook echt wel meer tijd vrijmaken om mijn spel te verbeteren.

Hoe ervaar je het clubleven bij de Golfclub?      

Zoals gezegd zijn wij gezelligheidsmensen, dus naast een lekkere ronde in de buitenlucht is het heerlijk om te borrelen en met elkaar na te praten bij hole 19. Uiteraard hebben we een groepje waar we wat vaker mee omgaan, maar daarnaast is het mooie van de golfclub dat je steeds met andere mensen speelt en daardoor ook meer mensen leert kennen en waarderen.

Nieuwe leden zijn nodig bij de Golfclub, heb jij enig idee om dat te realiseren??   

 Ik denk echt dat we met elkaar moeten uitdragen dat een golfclub ook veel gezelligheid biedt. Op het terras en in de baan is vaak het eerste moment dat anderen de golfclub(-leden) leren kennen. Ik denk dat we ons vooral moeten richten op de bezoekers van de golfschool en daar de laagdrempeligheid van onze club moeten promoten. 

Doe je ook wel eens mee met de Clubwedstrijden?                                                                            

Ik vind vooral de speciale wedstrijden, waar in teamverband wordt gespeeld, erg leuk. Greensome, foursome, Beat-the-pro. Die probeer ik in ieder geval altijd mee te doen

Wat is de mooiste bal die je ooit geslagen hebt?                                                  

Weet ik eigenlijk niet exact te benoemen, ik kan genieten van elke mooie bal. Overigens ook als die door een ander wordt geslagen 

Wat zou jij willen verbeteren bij de Golfclub?

Er wordt al hard aan gewerkt, maar het zou prachtig zijn als de samenwerking met golfbaan, golfschool, restaurant en gemeente verder verbeterd kan worden.