Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Inschrijven / Uitschrijven van wedstrijden: hoe werkt dat?

13/03/2023
Lees verder

Dames Winterkampioenschappen 2022-2023: de eindstand

13/03/2023
Lees verder

Tip je vrienden: Invitationals 2023!

12/03/2023
Lees verder

Foto van de maand februari 2023: de winnaar

12/03/2023
Lees verder

Foto op onze Homepage: verzoek.

12/03/2023
Lees verder

Ries gaat in gesprek met Han Hordijk

08/02/2023

Laten we even bijpraten… Ries Rook gaat in gesprek met leden van onze golfclub.
Deze maand spreekt hij met Han Hordijk.


Wat doe je in het dagelijks leven?

Van alles en nog wat. Werken hoeft niet meer, maar er is genoeg om je niet te hoeven vervelen. Golfen natuurlijk, een beetje schrijven, muziek maken, kleinkinderen, noem maar op.

Hoe lang speel je al golf ?

Ik ben begonnen met lessen in de herfst van 2002. De Golfschool was toen van Rinus Goor. In september 2003 werd ik lid van de club.

Hoe ben je met golf in aanraking gekomen?

Jaren geleden zei een vriend van een vriend: Ik ga golfen. Dus je gaat een keertje mee naar de driving range van Golfbaan Kleiburg in gemeente Brielle. Ik vond het leuk, maar eigenlijk had ik er helemaal geen tijd voor.

Hoe kom je nu bij Golfclub Hitland terecht?

Ik woonde in 2002 net in Nieuwerkerk en liet mijn tuin aanleggen door Leo Blok. Hij was lid bij Golfclub Van Rijckevorssel, de voorloper van Golfclub Hitland. Hij zei: Als je in het najaar op les gaat, dan kun je in het voorjaar de baan in.

Ben je een competitieve speler of loop je liever een ontspannen ronde?

Ik speel geen competitie, maar ben wel een competitieve speler. Volgens de regels en, zoals je moeder vroeger al zei: altijd je best doen, jongen! Ook als ik een ‘ontspannen’ ronde loop met mijn vrienden in het weekend is het altijd serieus. We houden de scores bij. Dat heb ik overigens voor mezelf altijd gedaan. Vanaf 2003 staat elke ronde per hole in de computer.

Welke hole heeft je voorkeur op Hitland?

Hole 16 is mijn favoriet, vooral in de zomer bij oostenwind, dan is de green goed te halen in drie slagen.

In het verleden heb je veel gedaan binnen de Golfclub, nu een beetje afbouwen?

Ik zat al snel in de weco en mocht gelijk wedstrijdverslagen schrijven voor de Rijcksbijdrage, het papieren blad van de club. Op een gegeven moment deed ik de communicatiecommissie erbij, want daar waren weinig liefhebbers voor. Duizenden foto’s gemaakt. De geschiedschrijving van de club in beelden. Nog een jaar secretaris van het bestuur geweest en nu doe ik alleen nog wat voor onze facebookpagina.

Wat is je huidige handicap?

hcp 19.5, een paar jaar geleden nog 14 komma zoveel.

Heb je nog ambitie in golf of vind je het wel prima zo?

Ik wil nog steeds verbeteren, maar dat valt niet mee. Na de plaatsing van een pacemaker eind november ga ik proberen weer terug te komen op mijn niveau van hcp 19,5.

Hoe ervaar je het clubleven bij de Golfclub?

Wat ik beleef binnen de club speelt zich af bij de weco-wedstrijden. Als oud-wecolid ligt daar mijn hart. De vernieuwing en verbetering van de organisatie bij de weco spreekt me zeer aan.

Nieuwe leden zijn nodig bij de Golfclub. Heb jij enig idee om dat te realiseren?

Straal uit dat je een leuke club bent, werk samen met de partners op het terrein, maar vooral met de golfschool: daar komen de nieuwe mensen binnen en vraag aan hen wat ze verwachten van een lidmaatschap. De baan zou flexibeler tarieven kunnen vaststellen, vooral een soort van later-in-de-middagtarief doordeweeks: golfen voor een laag bedrag aan het einde van de dag. Capelle doet dat ook en werkende mensen nemen daar dan een ‘goedkopere’ kaart. Als mensen bij ons op de baan spelen is de stap naar lidmaatschap kleiner.

Doe je ook wel eens mee met de Clubwedstrijden?

Zoals hiervoor gemeld de Weco wedstrijden, maar misschien nog wel het leukste is de 18 holes met de woensdagmannen, een vriendengroep zoals er zoveel bestaan in de golfwereld.

Wat is de mooiste bal die je ooit geslagen hebt?

Op hole 9 vijf centimeter van de cup.

Wat zou jij willen verbeteren bij de Golfclub?

Een utopie, maar wat op heel veel banen doodnormaal is: iedereen die een jaarkaart heeft, is lid van de club. Never say never.