Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

De WECO heeft dringend jullie hulp nodig!

13/07/2024
Lees verder

Nieuws van de baan: SUNday FUNday 4/8

11/07/2024
Lees verder

Nieuws van de Baan: Stimp* meting van de greens

11/07/2024
Lees verder

Vooruitblik finales MP kampioenschap 2024 en Texas Scramble

11/07/2024
Lees verder

Family&Friends 2024 groot succes

08/07/2024
Lees verder

Onze Eerste met zondagse zegen

21/03/2022

Onze Eerste


In alle jaren dat we verslag doen van Onze Eerste, traditioneel de eerste qualifying wedstrijd van het golfseizoen, berichten we u over tegenvallende prestaties, slecht weer en een blubberige baan.

Dit jaar leek dat toch echt anders te gaan verlopen. De weersvoorspelling was oké en de baan ligt er al dagen prima bij. Kortom een zondagse zegen op de wedstrijd, en deze zegen, zoals altijd toch, komt van boven. U voelt al aan waar dit heen gaat: de zegen kwam letterlijk van boven en alle spelers viel een fikse regenbui ten deel met een stormachtige wind. Niet iedereen van de 50 aanwezige deelnemers had de plu in de tas gestoken en allen gingen gebukt onder de zondagse zegen van boven. Dit eeuwige gezeur over het slechte weer bij Onze Eerste wordt jaarlijks opgevoerd om de slechte prestaties te verklaren, want één ding staat als een paal boven water: het ligt nooit aan de spelers zelf.

De snelheid in de baan was uitstekend en bijna elke flight legde de 18 holes parcours af in rond 4 uur. Veel van de afgekoelde deelnemers bleven ook tot de prijsuitreiking en genoten van de warmte in het restaurant. De scores waren in verhouding tot de omstandigheden toch redelijk en voor de top 3 zelfs uitstekend.  

Winnares van de wedstrijd en de enige deelneemster die haar handicap speelde was Karin van der Sande: 36 puntjes dus en vergeleken met de rest een prestatie die gezien mocht worden. Gemiddeld scoorde het veld 25,3 punten. De gehele uitslag vindt u op de site.

De top 3: 1  Karin van der Sande, 2  Ries Rook, 3  Alex Stewart. Karin had ook de longest, Richard Ouwerling had die bij de heren en de neary was voor Marcel Buurman.

Bij afwezigheid van Karin, deed Ries als tweede een aardig woordje: 


Weco-voorzitter Stefan Westerling reikte ook de versierselen uit van de 6e Eclectic wedstrijd aan Patrick Klein Breteler.


Order of Merit

Misschien wel de belangrijkste trofee die jaarlijks wordt uitgereikt is de Order of Merit, de prijs voor de speler of speelster die na een heel kalenderjaar komt bovendrijven met de beste gemiddelde score.
Dit jaar, op basis van het klassement over 2021, kreeg Jannie Zeeman deze prijs uitgereikt.
Voor zover we konden nagaan is zij de eerste vrouwelijke winnaar en dat is best bijzonder: een heel jaar aan heel veel wedstrijden meedoen en dan bovengemiddeld scoren, zo doe je dat.

De kop is eraf en er komen nog heel veel mooie WECO-wedstrijden waarbij de Hitlanders de degens kunnen kruisen.  

Verslaggever: Han Hordijk.