Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

De WECO heeft dringend jullie hulp nodig!

13/07/2024
Lees verder

Nieuws van de baan: SUNday FUNday 4/8

11/07/2024
Lees verder

Nieuws van de Baan: Stimp* meting van de greens

11/07/2024
Lees verder

Vooruitblik finales MP kampioenschap 2024 en Texas Scramble

11/07/2024
Lees verder

Family&Friends 2024 groot succes

08/07/2024
Lees verder

Onze Eerste 2023 en Order of Merit 2022: verslag

21/03/2023

Onze Eerste

Ieder jaar is het weer spannend: kan de traditionele Onze Eerste qualifying gespeeld worden? 

De baan is al een poosje qualifying, dus dan kan de wedstrijd dat hopelijk ook zijn… De weersvoorspelling is ook goed; er wordt niet meer dan een enkel spatje verwacht.
Ja, dus. Dat beetje modder moet iedereen maar op de koop toe nemen.

De snelheid door de baan was prima, dus na een start vanaf 12:00 kon er achteraf door iedereen op tijd geborreld worden, met een heerlijk borrelhapje dat werd aangeboden door de WECO. 

De scores waren wisselend, de top deed het prima, met 11 deelnemers boven de 30 stableford punten en met winnaar onze nieuwkomer Jos Schmidt (zijn beste rondje ooit, memoreerde hij): direct goed voor een handicapverlaging! 
En er blijft gelukkig ook nog wat te wensen over bij de wat lagere scores..

Winnaar van de wedstrijd was dus Jos Schmidt met 39 punten: een prestatie die gezien mag worden. Achter Jane, tweede met 36 punten, scoorde Peter Heselaars er 35. Goed gedaan luitjes!

De top 20: 


De Longest heren was voor Rob de Waard, die van de dames voor Jannie Zeeman. De Leary-mixed voor Maarten ter Laak en de Neary mixed voor Sjaak Verburg.

Order of Merit

Een van de mooiste trofeeën van het jaar is de Order of Merit, de prijs voor de speler of speelster die over een heel kalenderjaar de beste scores maakt.
Met een ingenieur puntensysteem worden wedstrijd-voor-wedstrijd de uitslagen opgenomen in een gestaag opbouwende score van het jaar.
Lang stond Alex Stewart bovenaan, maar hij mocht uiteindelijk een ander voor laten gaan.

In 2022 deden maar liefst 163 spelers mee in de wedstrijden.
Op basis van dit klassement over geheel 2022, kreeg Maarten ter Laak de prijs uitgereikt. Het hele jaar aan veel wedstrijden meedoen en dan bovengemiddeld scoren: zo doe je dat. Je hoeft niet eens vaak eerste te worden, vertelde Maarten.

De kop is eraf en er komen nog heel veel mooie WECO-wedstrijden waarbij de Hitlanders weer kunnen spelen en met elkaar genieten.   

Groet van de WECO.