Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Uitnodiging Handicart wedstrijd 2024

22/06/2024
Lees verder

Monthly medal 2024 Tussenstand na MM3

19/06/2024
Lees verder

Dames Uitgaansdag 2024: Rhoon Golfcenter

19/06/2024
Lees verder

Playoff in Clubkampioenschap Strokeplay!

17/06/2024
Lees verder

Hoe schrijven gasten eigenlijk in?

15/06/2024
Lees verder

Nieuws van de NGF: GSN Nummer in plaats van NGF nummer

12/09/2022

Beste Golfers,

De huidige digitale en fysieke NGF-pas toont nu minimaal twee nummers; een Golf Service Nummer (GSN), altijd startend met NL, en een NGF-nummer, bestaande uit 5 tot 7 cijfers.
Verwarrend voor de golfer, golfclub, golfbaan en softwareleverancier en onnodig, omdat alle systemen al een aantal jaar hoofdzakelijk communiceren met GSN-nummers.

Om die reden zal er per 1 januari 2023 nog maar één nummer op de NGF-pas getoond worden, het Golf Service Nummer (GSN). Dit nummer begint voor iedere golfer met NL en is te vinden op de (digitale) NGF-pas.

Consequenties voor de golfer

Voor de golfer betekent het wegvallen van het huidige NGF-nummer vooral versimpeling. Er kan immers geen verwarring meer ontstaan over welk nummer van de NGF-pas gebruikt moet worden bij het aanmelden in de app GOLF.NL of bij het overstappen naar een andere golfclub.

Consequenties voor golfclubs en -banen.

Voor een golfclub of -baan betekent deze aanpassing dat golfers het huidige NGF-nummer niet meer hoeven te gebruiken en alleen nog maar het GSN te zien krijgen op hun NGF-pas in Golf.nl.

Zoeken naar een lid of handicap in Caddie

In het NGF-serviceportaal caddie.ngf.nl zal het zoeken naar een lid of een handicap van een gastspeler vanaf 1 januari 2023 alleen nog maar kunnen op GSN.

Registreren in de app GOLF.NL en bij De Golf Academie

Het registreren van een nieuw account in de app GOLF.NL zal vanaf 1 januari 2023 niet meer op basis van het NGF-nummer kunnen, maar alleen nog maar via GSN.

Dus: vanaf 1 januari 2023 verdwijnt het NGF-nummer en werken we met het GSN. Dit nummer is te vinden op de (digitale) NGF-pas en begint altijd met NL.

Bron: NGF