Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Uitnodiging Handicart wedstrijd 2024

22/06/2024
Lees verder

Monthly medal 2024 Tussenstand na MM3

19/06/2024
Lees verder

Dames Uitgaansdag 2024: Rhoon Golfcenter

19/06/2024
Lees verder

Playoff in Clubkampioenschap Strokeplay!

17/06/2024
Lees verder

Hoe schrijven gasten eigenlijk in?

15/06/2024
Lees verder

Nieuwe teebordjes en kokers!

14/10/2022

Al wat langer worden voor “bijzondere verrichtingen” zoals de neary, leary en longest drive, de kokertjes met daarin het lijstje voor de scorende spelers gebruikt. 
Inmiddels zijn deze onbedoeld dusdanig beplakt en beschreven dat we ze hebben vervangen. De nieuwe kokers zijn duidelijk geel, rood of rood/geel gekleurd en voorzien van de te verwachte prestatie.  Ook staan op de teeboxen bordjes in dezelfde kleuren als de kokers. Zo is voor iedere speler duidelijk wie op welke hole iets kan scoren. Is dat goed gelukt dan schrijf je jouw naam op het lijstje in de koker en plaatst hem op de balpositie.  
De bordjes en kokers worden door de eerste flight geplaatst en door de laatste weer opgehaald.  Zo ontlasten wij de Marchal en de Caddymaster, die dit positief ontvingen.

De aanmaak van bordjes en kokers werd door de WeCo aangedragen bij het koepeloverleg bij de commissies en het bestuur en zijn na de laatste presentatie unaniem overgenomen door alle commissies.
Afgelopen zondag heeft de WeCo deze als eerste kunnen gebruiken waarbij we veel positieve reacties hebben gekregen.

Nieuw is de Snoekie; uitgedacht door de Herencommissie en vernoemd naar Jaap Snoek. Deze prijs is bedoeld voor de derde slag naar de vlag. We gaan dit met meer commissies gebruiken op een haalbare par 5 of een wat lastigere par 4 hole.
Ook zijn er gecombineerde rood/gele mixed kokers die vanaf beide teeboxen geslagen mogen worden.

Even voor alle duidelijkheid; bij de neary, leary en snoekie moet de bal met respectievelijk de eerste, tweede of derde slag op de green geslagen worden. Ze zijn voor iedere normaal getalenteerde speler te halen. 
Bij de longest drive maken de longhitters wat meer kans, maar dit geldt alléén als de bal op de fairway geslagen is.  

We hopen dat deze extra prijzen zorgen voor (nog) meer plezier en uitdaging tijdens de wedstrijden. 

Met dank aan de initiatiefnemer Stefan en maker Gert Jan, en groet van de WECO.