Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Dames Prinsendag 19 sept 2023: verslag

21/09/2023
Lees verder

De MATCHPLAY KAMPIOENEN 2023! Verslag

18/09/2023
Lees verder

Senioren uitgaansdag 2023, verslag

16/09/2023
Lees verder

Foto van de maand augustus 2023

12/09/2023
Lees verder

Bijpraten met Ingrid Erkens

12/09/2023
Lees verder

Najaarscompetitie NGF: verslag en vervolg

19/11/2021

Het was na de afgelastingen van de NGF-competitie 2020 en 2021 afwachten of de Najaarscompetitie door kon gaan.
Twee teams hadden zich spontaan aangemeld voor de test om voor de eerste keer aan de Najaarscompetitie mee te doen.

Het betrof een test omdat de spelvorm (stableford i.p.v. matchplay) en de opzet met vier spelers die vier wedstrijden spelen (incl. de thuiswedstrijd) behoorlijk anders is dan de NGF-competitie. De test was hoofdzakelijk ingegeven om het gemis van het competitie-gevoel enigszins te compenseren en te kijken of deze vorm competitief genoeg is.  

De poule-indeling zag er veelbelovend uit, met mooie golfbanen voor de uitwedstrijden in het vooruitzicht. Alle banen lagen binnen een uur reisafstand van GC Hitland. Tijdens de eerste ronde viel al op dat de leeftijden en handicaps van de verschillende teams behoorlijk uiteenliepen. Dit gaf een mooie mengeling, waarbij het spelplezier voorop stond zonder dat het competitie-gevoel verloren ging. Mede dankzij drie zonnige speeldagen en het gezellige na-borrelen is het een prima aanvulling gebleken voor de competitiespelers.
En: beide teams werden poulewinnaar, dus een felicitatie is op zijn plaats! 

De feedback van de spelers geeft ook aan dat men het een geslaagde test vond en liefst weer met het zevental door wil gaan. Voor diegenen die het competitie spelen willen proberen is het een prima instapmogelijkheid mits je wel rekening houdt met de weersomstandigheden in oktober.

Nu de test geslaagd is komt de Najaarscompetitie 2022 ‘open te staan’ voor die leden die zich als een team willen inschrijven, die voldoen aan de eisen gesteld door de NGF betreffende de minimale handicap, en onze golfclub willen vertegenwoordigen. Mocht je interesse hebben, neem dan gerust contact op met de technische commissie of stuur een email naar: competitie@golfclubhitland.nl.

Sportieve groet van de Technische commissie, Ron Platen.