Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Uitnodiging Handicart wedstrijd 2024

22/06/2024
Lees verder

Monthly medal 2024 Tussenstand na MM3

19/06/2024
Lees verder

Dames Uitgaansdag 2024: Rhoon Golfcenter

19/06/2024
Lees verder

Playoff in Clubkampioenschap Strokeplay!

17/06/2024
Lees verder

Hoe schrijven gasten eigenlijk in?

15/06/2024
Lees verder

Matchplay Kampioenschappen 2018

23/07/2018

Net zoals vorig jaar zal de voorronde voor het matchplay kampioenschap in de vorm van bruto strokeplay worden gespeeld. Dit geldt niet alleen voor de heren maar ook voor de dames.
De uitslag bepaalt de deelname en loting voor het finale weekend.

Heren:

De nummers 1 t/m 16 gaan door en de rest valt helaas af. Geen nood, er is nog een ‘verliezersronde’ die we liever ‘toeschouwersronde’ noemen. De loting, inclusief geplaatste spelers, komt te vervallen. De nummer 1 speelt tegen nummer 16, 2 tegen 15 enz. Bij gelijke stand voor de 16e plaats wordt eerste gekeken naar de laatste 9 holes, is dit ook gelijk, dan op basis van de laagst playing handicap, is deze ook gelijk, dan geldt de laagste exact handicap.

Dames:

De nummers 1 t/m 4 gaan door naar de halve finale, bij meer dan 10 deelneemster in de voorronde gaan er 8 dames door. Evenals als bij de heren geldt dat de laatste deelneemster die doorgaat, eerst gekeken wordt naar de laatste 9 holes, is dit ook gelijk, dan op basis van de laagst playing handicap, is deze ook gelijk, dan geldt de laagste exact handicap.

Let op:

Deze voorronde wedstrijd is dus niet een gewone strokeplaywedstrijd, want de deelnemers die zich opgevenmoeten,als ze zich plaatsen door een top-16 klassering, beschikbaar zijn in het gehele finaleweekend erna.

Elk jaar is er toch enige onduidelijkheid over de inschrijving voor het matchplay kampioenschap. Voor de duidelijkheid even alles op een rijtje: 

·         18 augustus – voorronde heren & dames strokeplay. De beste 16 (Heren) en 4 of 8 (dames afhankelijk van het aantal deelneemsters) plaatsen zich voor het finale weekend van 25 en 26 augustus (deze "finalisten" zijn dan dus ook het hele weekend beschikbaar).

·         25 augustus - Dames spelen hun halve finale (of kwartfinale afhankelijk van aantal deelneemsters in de voorronde). De 16 heren spelen hun 8e en kwartfinale.

·         26 augustus – Heren spelen de halve finale en de finale en de troostfinale.

Dames, spelen ’s ochtends hun halve finale, is deze al zaterdag gespeeld dan alleen ’s middags de finale en de troostfinale.

·         26 augustus – vanaf 10:30 spelen dames en heren de toeschouwersronde, tussen de halve en hele finale door.

·         De inschrijving staat open tot en met 10 augustus.

Voor de toeschouwersronde op zondag de 26e hebben de afvallers van de strokeplay voorronde wedstrijd altijd een plaats, alsmede de verliezers van de tussenronde matchplay, tenzij zij hiervan afzien. De overige leden zijn van harte welkom om aan deze wedstrijd deel te nemen. We hebben 42 plaatsen, dus we hoeven zelden mensen teleur te stellen. Deze wedstrijd wordt op een later moment open gezet, dus houdt hem in de gaten. Natuurlijk dient deze wedstrijd ook om een groot aantal leden aanwezig te hebben om de matchplay kampioenen te huldigen!

Ik hoop dat jullie met grote getalen inschrijven en zie jullie graag bij dit kampioenschap. WEdstrijdCOmmissie