Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Handicartwedstrijd 2023: aankondiging

07/06/2023
Lees verder

Family&Friends Texas Scramble 2023: Inschrijving geopend!

05/06/2023
Lees verder

Clubkampioenschap Fourball 2023: verslag

01/06/2023
Lees verder

Formule Strokeplaykampioenschap 2023 aangepast.

17/05/2023
Lees verder

Matchplay 2023: standen na de eerste ronde

17/05/2023
Lees verder

Kennismaking met Fred Mandersloot

11/11/2020

In deze Corona tijd ontvangen golfbanen en golfclubs veel nieuwe leden. Golf kan je op veilige anderhalve meter afstand met elkaar spelen en is daardoor een prima sport die doorgang kan vinden in deze vervelende tijd.

We geven nieuwe leden het woord en leggen hen een aantal vragen voor ter introductie van zichzelf.

In deze 1e aflevering wordt kennis gemaakt met Fred Mandersloot. Sinds een aantal maanden een actief lid, die ook aan wedstrijden deelneemt.

Wanneer ben je begonnen met golf en waar sta je nu?

Begin 2017 nodigde een vriend me uit om eens een balletje te slaan op de drivingrange Hitland. Vanaf dat moment raakte ik besmet met het virus en werd ik een enthousiast golfer. In mei 2017 volgde ik een dagcursus golf met een gegarandeerde GVB hcp 54, waarmee ik direct op de grote baan kon spelen. Dat ik met mijn GVB nog niet kon golfen wist ik. Maar dat boeide me niet, want ik zou toch golflessen gaan volgen. Laurens Paardekooper werd mijn eerste golfpro. Hij leerde me de basisprincipes en -slagen. Met veel plezier kijk ik terug op zijn lessen en workshop in Duitsland. In Duitsland maakte ik al kennis met enkele clubleden. Nu les ik met veel plezier bij Janna de Ruijter en werk ik aan verbetering van mijn spel. Mijn hcp is nu 30.1 en ik heb het idee dat ik me nog kan ontwikkelen.

Hoe ben je in contact gekomen met de golfclub Hitland?

Ik liep al met de gedachte om lid te worden van de golfclub omdat ik de behoefte had met andere golfers kennis te maken en beter te leren spelen door met andere golfers te spelen. Berry Janse en Ries Rook gaven me het laatste zetje om me als proeflid in te schrijven dat later werd omgezet in een vast lidmaatschap. Ik heb inmiddels een aantal keren met de senioren en de herencompetitie meegedaan en dat bevalt me prima.

Speel je vaste dagen op Hitland en ook in de winter?

Ik heb nog geen vast speelpatroon en ben nog zoekende naar een passend format. Het is ook afhankelijk hoe mijn weekagenda eruitziet. Als ik meedoe aan de senioren en herencompetitie, dan speel ik op de donderdag en vrijdag. Daarnaast speel ik meestal in het weekend met mijn echtgenote Annie en doordeweeks met vrienden en familie.

En ja, ik speel ook in de winter als de baan dat toelaat.

Focus op werk en of golf, hoe was of is bij jou de verhouding?

Sinds juli dit jaar ben ik gepensioneerd en heb ik meer vrije tijd. Ik besteed nu meer tijd aan golf. Maar dat komt ook door mijn vrouw die ook enthousiast golf speelt. Ik schat dat wij zo’n 7 - 10 uur per week op Hitland zijn. Of we lopen een baan, PAR3 of we oefenen op de drivingrange of hebben les bij Janna.

Heb je favoriete golfclubs/ stokken?

Onder het motto ‘goed materiaal is het halve werk’, heb ik sinds een jaar een gefitte Callaway Big Bertha set. Een fijne set. Dus aan het materiaal kan het niet liggen. Maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat mijn beste score is gemaakt met mijn Wilson Pro Staff beginners set. Ik verwacht dat ik met mijn Callaway set mijn score zal gaan verbeteren, want het gaat steeds beter!

Speel je ook weleens op andere golfbanen?

Laat ik beginnen te vermelden dat golfbaan Hitland een uitdagende, goed onderhouden en mooie baan is met veel mooie vogels en groenvoorziening. Ik speel daar graag. Ook vanwege de gunstige kosten kwaliteitsverhouding.

Omdat golf onze passie is geworden, worden onze vakanties en weekenden uit altijd gecombineerd met golfen. Zo hebben we gespeeld in Wales en Frankrijk. Maar ook in Nederland: De Hooge Rotterdamsche, Rijk van Margraten, Rijk van Nijmegen, Rijk van Nunspeet, Golfbaan Landgoed Bleijenbeek, Golfresort Erica om maar wat te noemen.

Heb je ook nog andere hobby’s?

Ik sport graag, doe aan hardlopen, fietsen en fitness. Luister graag naar muziek, lees en fotografeer graag.

Wie in je naaste omgeving speelt ook golf?

Mijn vrouw Annie, vier familieleden, drie vrienden en enkele oud collega’s.

Contacten en wedstrijden spelen binnen de club, hoe bevalt dat?

Dat bevalt prima! De flightindeling is goed, de spelers zijn gezellig, competitief en er wordt volgens de regels gespeeld. Hoewel ik nog onvoldoende clubleden ken, voel ik me wel thuis binnen de club. Verdere kennismaking met clubleden heeft tijd nodig, maar dat komt goed. Jammer dat Corona het aantal 'after-golf' momenten reduceert. Het is hopen op betere tijden.

Communicatie en website binnen de golfclub voldoende?

Ik denk dat de communicatie over competitie gerelateerde onderwerpen voldoende is. Via email word ik regelmatig geïnformeerd over het programma, aanvangstijden en uitslagen, e.d. Verder biedt de website voldoende clubinformatie, nieuwtjes en bestuurlijke informatie.

Vind je presteren bij golf belangrijk?

Ja, ik probeer altijd de grenzen van mijn mogelijkheden op te zoeken. Dat is bij golf lastig, want de ene keer speel je goed en dan weer slecht. Ik maak nog te veel misslagen.
Mijn plan is volgend jaar te werken aan verbetering van mijn constantheid.

Oefen je veel op de drivingrange en overige oefenfaciliteiten?

Ja, zie ook hierboven.

Wordt er wel voldoende aandacht gegeven aan nieuwe leden van de golfclub?

Lastig om de vraag met een eenduidig ja te beantwoorden, want Corona maakt het kennismakingsproces een stuk ingewikkelder en de website geeft ook niet altijd antwoord op vragen. Mijn ervaring is dat de wil om voldoende aandacht te geven er wel is, maar dat dat te veel is ingegeven vanuit welwillende informele contacten van sommige clubleden. Ik denkt dat een formele introductie/eerste opvang en het wegwijs maken (o.a. aantal clubleden, werkwijze website, competitiemogelijkheden, voorstellingsrondje aan clubleden tijdens een competitiewedstrijd e.d.) het clubgevoel bij nieuwe leden zal bevorderen.