Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Dames Prinsendag 19 sept 2023: verslag

21/09/2023
Lees verder

De MATCHPLAY KAMPIOENEN 2023! Verslag

18/09/2023
Lees verder

Senioren uitgaansdag 2023, verslag

16/09/2023
Lees verder

Foto van de maand augustus 2023

12/09/2023
Lees verder

Bijpraten met Ingrid Erkens

12/09/2023
Lees verder

Kennismaken met........

28/02/2017

Kennismaken met

In deze rubriek ga ik maandelijks een 9 holes lopen op de par 3 baan met een golfer of golfster die regelmatig op golfbaan Hitland zijn rondes loopt. Kandidaten kunnen van uit alle geledingen komen zoals commissieleden van de golfclub Hitland, jaarkaarthouders regelmatige greenfee spelers of anders. Tijdens dit rondje presenteert de golfer zich aan eenieder die Hitland een warm hart toedraagt.

In deze tweede aflevering wordt kennisgemaakt met Regina Bout

Wie is Regina Bout:

Ik ben 68 jaar en woon bijna 39 jaar samen met Piet. De eerste 5 jaar woonden wij in Capelle a/d IJssel, waarna wij naar Rotterdam zijn verhuisd. Sinds 5 jaar ben ik met pensioen en dat bevalt mij uitstekend na 46 jaar full-time te hebben gewerkt, waarvan de laatste 15 jaar als Directeur Inkoop en Logistiek in de grafische branche.Naast golfen heb ik als hobby’s onder meer tuinieren, pianospelen, koken, lezen, puzzelen en rondreizen maken met onze camper.

Wanneer begonnen met golf en waar sta je nu?

In 1989 kwam ik in aanraking met golf. Heb lessen genomen op de toen nog openbare baan Kleiburg in Den Briel waar ik in 1990 lid ben geworden. In die tijd werden nog officiële examens afgenomen voor de GVB en voor de Handicap.Van 1998 tot 2003 ben ik 5 jaar gestopt met golf omdat wij in die tijd intensief met (zee)zeilen bezig waren. Daarna toch weer langzaamaan begonnen, maar heb nooit meer mijn handicap van vóór die tijd kunnen halen. Sinds 4 jaar ben ik lid op Hitland en mijn handicap wordt langzaamaan steeds hoger en is nu 34,6, maar het plezier in het spelletje is er nog steeds en dat vind ik het belangrijkste.

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht?

Omdat ik op 8 minuten rijden van de baan woon, ken ik Hitland vanaf het begin. We zijn zelfs nog de eerste 2 jaren vanaf de oprichting lid geweest van de toenmalige club Van Rijckevorsel. Een nieuwe baan en dicht bij huis dat leek ons wel wat, maar we konden niet erg wennen. Daarna zijn we weer terug gegaan naar Kleiburg, mede omdat in die twee jaar Kleiburg van een openbare baan naar een clubbaan was overgegaan.

Sinds ik met pensioen ben en ik ook op de dinsdagen op damesdag speel bleek de afstand doordeweeks naar Den Briel een probleem te zijn. Ik heb er wel eens 2 uur over gedaan om thuis te komen. Ik vond het erg jammer om bij Kleiburg weg te gaan maar wilde het toch een jaar proberen op Hitland. Voilá, ik ben er nog steeds en het bevalt mij hier prima.

Speel je veel golf, ook in de winterperiode?

In principe speel ik iedere week op dinsdag - ook in de winterperiode -, soms ook op donderdag bij de senioren of in het weekend bij de WECO of ik speel met Piet.

Je bent lid van golfclub Hitland en zit in de damescommissie, leuk werk?

Nadat ik 3 maanden lid was werd ik voor de Damescommissie gevraagd en het jaar daarop heb ik het voorzitterschap van Els van den Berg overgenomen. We hebben een leuk en enthousiaste commissie en als team hebben we de taken onderling goed verdeeld.

We spelen gedurende het hele jaar diverse wedstrijden, waaronder ook funwedstrijden en gaan één keer in het jaar een dag elders spelen. We hebben een vaste kern en de meeste dames doen al jarenlang mee. Ons credo is “Presteren is prima, meedoen is belangrijker en gezelligheid is altijd troef”.Langs deze weg nodig ik alle dames uit om eens een keer mee te spelen op dinsdag en zelf te ervaren hoe het is.

Heb je favoriete golfdclubs/stokken?

Ik speel inmiddels met mijn vierde set. Ik begon met een halve set om het spel onder de knie te krijgen. Daarna ben ik overgegaan naar een volledige set van het merk Bullit met boron shafts. In de loop der jaren ontwikkelt je spel en bij mij bleek toen de flexibele shafts niet meer van toepassing en ben ik overgegaan naar stiff shafts van het merk Mizuno. Daar heb ik jaren mee gespeeld en twee jaar geleden heb ik wederom een nieuwe set gekocht van het merk Mizuno, aangepast aan mijn huidige spel (voor senioren ha,ha).

Vind je presteren bij golf belangrijk?

Wel toen ik jonger was, toen wilde ik iedere keer mijn handicap verbeteren. Op de dag dat je je handicap speelt, wil je zo snel mogelijk weer spelen om het niveau vast te houden en op de dag dat je je handicap niet speelt, wil je ook weer zo snel mogelijk spelen om je spel te verbeteren. Dus wilde ik altijd wel spelen.Nu vind ik het fijn dat ik überhaupt kan spelen en lekker buiten kan lopen, dan komt een handicap verbetering op de tweede plaats.

Wat wil je nog meer kwijt?

Vanaf het begin dat ik lid ben geworden van golfclub Hitland, voelde ik me welkom en geaccepteerd. Dat maakt dat ik graag wat voor de club over heb en heb derhalve ook zitting genomen in één van de commissies. Mede omdat ik tijdens mijn werkzame periode “gebruik” heb gemaakt van vrijwilligerswerk van anderen (bij Kleiburg) en ik nu mijn steentje kan bijdragen.