Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Clubkampioenschap Fourball 2023: verslag

01/06/2023
Lees verder

Formule Strokeplaykampioenschap 2023 aangepast.

17/05/2023
Lees verder

Matchplay 2023: standen na de eerste ronde

17/05/2023
Lees verder

Fourball Betterball kampioenschap op 28 mei 2023

15/05/2023
Lees verder

Openingswedstrijd 2023: verslag en uitslagen

15/05/2023
Lees verder

Kennismaken met Sandra van Dongen

26/10/2018

In deze rubriek loop ik maandelijks 9 holes op de par 3 baan met een golfer of golfster die regelmatig op golfbaan Hitland zijn rondes loopt. Kandidaten kunnen vanuit alle geledingen komen zoals bestuursleden, commissieleden van Golfclub Hitland, jaarkaarthouders regelmatige greenfeespelers of anders. Tijdens dit rondje presenteert de golfer zich aan eenieder die Hitland een warm hart toedraagt.

In deze 22e aflevering maken we kennis met Sandra van Dongen 

Wie is Sandra 

Ik ben Sandra van Dongen, geboren in Paramaribo in Suriname. Ik woon in Nieuwerkerk aan den IJssel en ben getrouwd met Cok de Wever. Cok en ik hebben elkaar in 2009 ontmoet bij Golfclub Hitland en zijn in 2011 getrouwd. Veel genieten van de kleinkinderen hoort daar zeker ook bij. Momenteel ben ik als directiesecretaresse werkzaam bij het Sectorinstituut Transport en Logistiek in Gouda. Hier ben ik in januari gestart en werk hier met veel enthousiasme. Ik ben een tweetal jaren ook secretaresse geweest bij Golfclub Hitland en kan dus wel zeggen dat ik de club van binnen en van buiten ken. Het grootste deel van mijn werkzame leven ben ik secretaresse geweest bij Feyenoord, namelijk 20 jaar. Bij deze club heb ik diverse successen mogen meemaken en vieren. Van kampioenschappen, bekerkampioen tot UEFA Cupwinnaar. Een mooie, leerzame en onvergetelijke tijd. Als ik nog bij Feyenoord werkzaam was geweest, was er nooit iets terecht gekomen van golfen, aangezien ik 6 dagen in de week aan het werk was en dus ook in het weekeinde.

Hobby’s naast golf

Zoals ik al eerder vertelde, behoort voetbal zeker tot mijn hobby’s. Ik volg de voetballerij maar ook andere sporten zoals golf, Formule 1 en schaatsen. Actief blijft het echter alleen maar bij golf. Daarnaast ga ik graag naar concerten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en naar de bioscoop. En last but not least geniet ik intens van onze kleindochters.

Wanneer begonnen met golf en waar sta je nu

Mijn eerste golfles had ik in 2007 bij GCR (huidige Seve). Meteen was ik verkocht en heb mijn GVB binnen enkele maanden behaald bij de Golfclub in Rhoon. Eind 2007 heb ik mij direct aangemeld als lid bij Golfclub Hitland en meteen aangegeven dat ik een functie als commissielid wenste. Zo ben ik terecht gekomen in de Weco en daar ben ik nog steeds met veel plezier commissielid en sinds kort voorzitter.

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht

In woonde destijds in Capelle aan den IJssel en Golfclub Hitland was dichtbij. Bij wijze van spreken op loopafstand. Ik mocht er destijds al graag koffiedrinken als het mooi weer was op het terras toen ik überhaupt nog geen golfbal had geslagen. De sfeer vond ik toen al prettig.

Speel je vaste dagen op Hitland en ook in de winter?

Weer of geen weer, golfen doe ik graag. Als het regent speel ik zelfs beter! Vraag het maar aan mijn competitiemaatjes van een paar jaar geleden. De winter spelen wij dus ook gewoon door. Ik speel bijna alle wedstrijden in het weekeinde en op zaterdagmiddag spelen wij samen graag met een clubje vrienden 9 holes. Het gaat dan met name om het samenzijn na het golfen.

Focus op werk en of golf, hoe is bij jou de verhouding

Eerst werk en dan golf. Maar de weekenden worden meestal wel ingevuld met golfen. En we proberen ook doordeweeks te trainen op Seve met nog meer gelijkgestemden van onze club. Maar ook dan neemt de gezelligheid na het trainen een belangrijke plaats in.

Heb je favoriete golfclubs/ stokken

Mijn driver is bijna altijd een zekerheid. Ik chip graag met mijn ijzer 9. Putten blijft toch een lastig verhaal.

Speel je ook weleens op andere golfbanen

Als wij een weekendje weggaan of met vakantie naar het buitenland gaan de golftassen altijd mee. De mooiste banen waar ik heb gespeeld waren toch wel in Ierland.

Vind je presteren bij golf belangrijk

Jazeker ik ben altijd wel gericht op presteren. Indien het tegenzit, dan zal mijn humeur er niet onder lijden. Gelukkig maar want anders zou ik toch menigmaal een pesthumeur hebben.

Sinds kort voorzitter WECO, leuke functie!!!!!

Inderdaad een leuke functie met een waanzinnig leuk en enthousiast team. We hebben de afgelopen paar jaren aardig verloop gehad binnen onze commissie. Zeer ervaren commissieleden zijn helaas gestopt en dat proberen wij nu op te vangen met nieuwe commissieleden die met hun nieuwe ideeën en inzet zeker een toegevoegde waarde zijn. Na 11 jaar commissielidmaatschap durfde ik de stap wel te wagen om voorzitter te worden.

Wat wil je nog meer kwijt

Ik wil hier graag benadrukken dat wij een mooie club hebben en in de weekenden met leuke en gezellige mensen aan de wedstrijden deelnemen. En wat te zeggen van onze baan. Ik blijf het na 11 jaar nog steeds een uitdagende en mooie baan vinden. In de loop der jaren heb ik hier veel vriendschappen gesloten en zelfs mijn man leren kennen. Golfclub Hitland speelt dus een hele belangrijke rol in mijn leven.

Motto: Je hoeft niet alle fouten zelf te maken. Gun de anderen ook een kans.