Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Uitnodiging Handicart wedstrijd 2024

22/06/2024
Lees verder

Monthly medal 2024 Tussenstand na MM3

19/06/2024
Lees verder

Dames Uitgaansdag 2024: Rhoon Golfcenter

19/06/2024
Lees verder

Playoff in Clubkampioenschap Strokeplay!

17/06/2024
Lees verder

Hoe schrijven gasten eigenlijk in?

15/06/2024
Lees verder

Kennismaken met Nico Kop

11/01/2021

Kennismaken met Nico Kop    

In deze Coronatijd ontvangen golfbanen en golfclubs veel nieuwe leden, Golf kan je vrij goed op afstand spelen en is zodoende een van de veiligste sporten die doorgang kunnen vinden.
In deze reeks komen dan ook nieuwe leden aan bod die een aantal vragen worden voorgelegd.

In deze 2e aflevering wordt kennis gemaakt met Nico Kop die afgelopen jaar 2020 lid is geworden van de golfclub Hitland.      

                                                                                   

Wanneer ben je begonnen met golf en waar sta je nu?

Ruim 4 jaar geleden gestart met golf door lessen te nemen bij Joep en Rick van de vorige golfschool. Begonnen met hcp 54, sta ik nu op hcp 33.5.

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht?

Door de golflessen te volgen kom je in contact met de golfbaan Hitland, een rondenkaart aangeschaft en zo is het gegaan.

Hoe ben je in contact gekomen met de Golfclub Hitland?

Ries Rook kwam ik tegen op de sportschool, het bleek dat wij gezamenlijke kennissen hebben. Van het een kwam het ander en Ries maakte mij enthousiast voor de golfclub Hitland waar ook mijn zwager Rob Frederiks als lid werd aangemeld. Ondanks het feit dat een goede vriend die op de Capelse speelt is de keuze toch op Hitland gevallen. Met Ries zijn wij rondes gaan lopen op Hitland en nu spelen wij mee in wedstrijden van de golfclub.

Speel je vaste dagen op Hitland en ook in de winter?

Niet echte vaste dagen maar regelmatig ook in het weekend, op donderdag de seniorenwedstrijden, op vrijdag in het seizoen de Ballenlawine en wat ook leuk was waren de Zomeravondwedstrijden.
Door het coronavirus is het allemaal wat moeilijk maar we kunnen tenminste golf spelen.

Focus op werk en of golf, hoe was of is bij jou de verhouding?

Ik ben nu ruim 2 jaar met pensioen, tijdens mijn laatste werkperiode ben ik langzamerhand begonnen met golf. Ik heb ruim dertig jaar tennis gespeeld waarvan de laatste zes jaar bij de tennisclub Hooghe Water in Capelle, ik ben wel erg fanatiek in alle sporten.

Heb je favoriete golfclubs/ stokken?

Het ijzer 7 en de houten 5 zijn mijn favoriete clubs, kan ik mee lezen en schrijven.

Speel je ook weleens op andere golfbanen?

Inderdaad speel ik ook op ander golfbanen waaronder de Capelse, Bentwoud en Crimpenerhout. In het nieuwe jaar hoop ik nog meer elders te spelen samen met zwager Rob en andere golfvrienden.

Heb je ook nog andere hobby’s dan golf?

Fietsen, wandelen, zwemmen en de sportschool wat nu even niet mogelijk is in deze coronatijd. Veel bewegen vind ik belangrijk, en dat doe ik ook.

Wie in je omgeving speelt ook golf?

Al genoemd mijn vriend Ries, mijn zwager Rob en nog een stel die ik heb leren kennen tijdens de golflessen op Hitland. Ook Mike Gallagher van de Capelse is een huisvriend van mij en wij spelen regelmatig golf op de Capelse of Hitland.

Wedstrijden spelen binnen de club, hoe bevalt dat?

In het begin is het even zoeken op de website hoe je kan inschrijven voor een wedstrijd, nu is het zo gebeurd, de sfeer en gezelligheid en ook de laagdrempeligheid bij de club is wel opvallend. Nu speel ik met iedereen en zo ontstaan veel contacten.

Kan je gemakkelijk contact maken binnen de golfclub?

Contact maken is geen probleem, integreren moet je zelf ook aan werken, ergens in een hoek gaan zitten lost niks op.

Communicatie binnen de Golfclub voldoende?

Nou vooral nieuwe leden hebben soms denk ik wat moeite om de weg te vinden, als je eenmaal goed bent bijgepraat gaat het wel.

Kijk je wel eens op de website van de golfclub?

Regelmatig kijk ik op de website van de club, uiteraard voor inschrijving van wedstrijden maar ook of er nieuws is te melden van de club.

Vind je presteren bij golf belangrijk?

Wat is nu belangrijk in het leven, ik denk aan de gezondheid van mijn familie en of golf dan belangrijk is kan je zelf invullen. Presteren vind ik leuk maar niet ten koste van alles. Het is blijft een spelletje.

Wordt er wel aandacht gegeven aan nieuwe leden binnen de golfclub?

Als je als nieuw lid niemand kent binnen de club is het wel lastig het zou fijn zijn als nieuwe leden goed worden begeleid en op de hoogte worden gebracht hoe het allemaal werkt in de club. Communiceren met elkaar is niemand slechter van geworden.

Wat wil je nog meer kwijt?

Ik hoop dat het corona tijdperk binnenkort voorbij is zodat wij met zijn allen weer golf kunnen spelen waarbij ook hole 19 een belangrijke functie vervult. Nu golfen en koffiedrinken uit een bekertje word je ook niet blij van.

Welkom Nico! 

Tekst Ries Rook