Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

De WECO heeft dringend jullie hulp nodig!

13/07/2024
Lees verder

Nieuws van de baan: SUNday FUNday 4/8

11/07/2024
Lees verder

Nieuws van de Baan: Stimp* meting van de greens

11/07/2024
Lees verder

Vooruitblik finales MP kampioenschap 2024 en Texas Scramble

11/07/2024
Lees verder

Family&Friends 2024 groot succes

08/07/2024
Lees verder

Jeugdkampioenschap 2022 zondag 11 september: verslag

12/09/2022

Op zondag 11 september is het Jeugdkampioenschap gespeeld.
De club is een aantal jaren geleden begonnen met het initiatief om het golf voor de jeugd te stimuleren. Er is al een eerste duidelijke ontwikkeling te zien.
Dat was ook terug te zien in de wedstrijd. Sommigen zullen zeggen "slechts 7 deelnemers". Maar neem ook in overweging dat er nogal wat jeugd bezig is die nog geen grote baan permissie heeft, of een handicap tussen de 40 en 55, en zelfs 90!
Sommigen vinden het dan nog eng om mee te doen. Maar we prijzen ons gelukkig dat enkelen de moed vonden. Zelfs een met handicap 90. En ze deden het goed... ! 

De wedstrijd verliep prima. Met veel enthousiasme en strijdlust gingen ze met verve voor de (stableford) punten. En zowaar: alle drie de flights ronden "binnen de tijd" de wedstrijd af. Chapeau! 

De prijsuitreiking was een bijzondere. Vorig jaar was de wedstrijd ook gespeeld. Toen was niet bekend dat er nog ergens een wisselbeker moest rondzwerven. Enkele dagen voor de wedstrijd is die boven water gekomen. Hij bleek sinds 2010 niet meer te zijn uitgereikt en staat nog op naam van golfclub Van Rijckevorsel. Maar dat gaan we aanpassen. En het bijzondere is dat we met de prijsuitreiking zijn begonnen om die wisseltrofee eerst uit te reiken aan de winnares van vorig jaar: Fleur Voermans.
Helaas moest zij hem direct weer inleveren voor de prijsuitreiking van de wedstrijd zondag. Maar haar naam zal worden gegraveerd. 

De wedstrijd werd gewonnen door Jay Reynhout (hcp 23,4): Hij is dus de nieuwe clubkampioen.
Op de tweede plaats eindigde Max Roctus (hcp 43,4) en op de derde plaats Maarten Reuters (hcp 90,0). 

Zo zie je maar dat ook de jeugdleden die nog niet zo lang bezig zijn, kansen hebben en vooruit gaan. De afsluiting vond plaats onder het genot van een drankje en de nodige bitterballen.
Vooral dat laatste was het hoogtepunt van de prijsuitreiking!