Nieuws

Jeugdleden, save the date! 5 november..

01/10/2022
Lees verder

Dames afsluiting zomerseizoen 2022: verslag

28/09/2022
Lees verder

Monthly Medal finale 25 september 2022: verslag

27/09/2022
Lees verder

Digitaal magazine GOLF.NL

27/09/2022
Lees verder

Prinsendag 2022, traditie op de derde dinsdag

22/09/2022
Lees verder

Jaarlijkse handicapherziening 2016

12/01/2017

Gedurende de eerste week van januari is de jaarlijkse handicapherziening doorgevoerd.

Of dat voor u gevolg heeft gehad kunt u zien op uw persoonlijke pagina op de website (tabblad handicap).

De herziening wordt uitgevoerd met behulp van een programma van de NGF. Hierbij worden al uw resultaten (geregistreerde scores van Q-kaarten en wedstrijdkaarten) over 2016 gewogen ten opzichte van de handicap waarmee u het jaar afgesloten heeft. De peildatum die we daarbij gehanteerd hebben was 1 december.

De herziening heeft deze keer gevolg gehad voor ongeveer 50 leden.

Bij het merendeel van deze leden is de handicap met een of twee punten verhoogd en bij een enkeling had de herziening een verhoging van 3 punten tot gevolg.

Het algoritme dat door het programma gebruikt wordt is nogal ingewikkeld en bestaat uit veel meer dan alleen het gemiddelde van de behaalde resultaten. Er wordt o.a. rekening gehouden met de handicap-categorie van betrokkene, de grootte van de buffer, het aantal Q-kaarten en wedstrijden, etc…..

Het komt er in het kort op neer dat wanneer er weinig of geen kaarten gelopen worden met een score die ligt in de buffer van betrokkene, zijn/haar handicap aangepast zou kunnen worden.

Afhankelijk van de hoogte van de scores (“in” én “onder” de buffer) en of er kaarten gelopen zijn met 36 punten of meer, wordt uiteindelijk bepaald of de “echte” handicap van betrokkene zodanig afwijkt van de geregistreerde handicap dat een aanpassing gewenst is.

Het voordeel hiervan is, dat als de handicap naar boven wordt aangepast, degene die het betreft komend seizoen begint met meer extra slagen. Daardoor wordt het gemakkelijker om hogere scores te behalen, misschien weer eens een prijsje te winnen en de handicap weer naar beneden te brengen.

Als u van mening bent uw handicap ten onrechte aangepast is, dan kunt u dat aan ons laten weten via een e-mail aan het secretariaat.

Met vriendelijke groet,

De Handicap en Regelcommissie