Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Playoff in Clubkampioenschap Strokeplay!

17/06/2024
Lees verder

Hoe schrijven gasten eigenlijk in?

15/06/2024
Lees verder

Prijsuitreiking Fourball Betterball bij het Foursome kampioenschap op 25 augustus

13/06/2024
Lees verder

Even bijpraten met Robert Horsten

13/06/2024
Lees verder

Op tijd op de teebox?

12/06/2024
Lees verder

Inschrijven / Uitschrijven van wedstrijden: hoe werkt dat?

13/03/2023

Beste leden,

Om meer inzicht te krijgen in het werk van de Commissies probeert de WECO in een aantal korte nieuwsberichten een ieder te informeren over het werk van de Commissies, rondom wedstrijden.

Om te beginnen een onderdeel wat jij als deelnemer van de wedstrijden vaker ziet:  het in- en uitschrijven op wedstrijden.

Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurt als je je bij een wedstrijd inschrijft een waarom het belangrijk is om op tijd uit te schrijven?

Het is geen magie of automatisch proces maar het werk van de vele vrijwilligers bij de Commissies die er in hun vrije tijd voor zorgen dat je samen met je flightgenoten kan genieten van je golfronde.

Een korte uitleg van het proces: 

Inschrijving op een wedstrijd:

Elke wedstrijd heeft een start- en einddatum voor inschrijving, meestal is dat twee maanden voor tot acht dagen voor de betreffende wedstrijd.

- Inschrijvingen voor wedstrijden doe je door je aan te melden voor de wedstrijd in de Golfclub Hitland WebApp of op de Website van de Golfclub. 

- Als je je inschrijft wordt door jouw aanmelding een plek gereserveerd voor de desbetreffende wedstrijd. Elke wedstrijd heeft een maximaal aantal deelnemers en als de wedstrijd vol zit dan kom je op de reservelijst te staan.

- Golfclub Hitland heeft een afspraak met de baan om minimaal acht dagen voor de wedstrijd de startlijst voor de wedstrijd in te leveren. Dus acht dagen voor de wedstrijd maakt de wedstrijdleiding handmatig de flightindeling. Hier proberen we ook aan individuele wensen van de spelers tegemoet te komen zoals bijv. vroeg of laat starten of ‘in de buurt van’ wat handig is als je samen reist. Ook proberen wij rekening te houden met de indeling per flight zodat je niet telkens met dezelfde speler in een flight zit.

- Enkele dagen voor de wedstrijd worden de individuele stickers uitgeprint en de scorekaarten gereedgemaakt. Op de sticker staat o.a. je naam, handicap, playing handicap, starttijd en flightnummer.

- Op de wedstrijddag krijg je de scorekaart uitgereikt en kan je gaan genieten van je golfronde.

- Nadat de laatste speler zijn of haar scorekaart heeft opgehaald kan de wedstrijdleiding zich ook voorbereiden voor hun deelname in de wedstrijd. Vaak is er weinig tijd over omdat de laatste spelers hun kaart laat komen ophalen. Dus denk aan de wedstrijdleiding en probeer minimum 30 minuten voor je starttijd je kaart op te halen.

- Als de laatste speler zijn kaart heeft opgehaald levert de wedstrijdleider de afgevinkte startlijst in bij de Caddiemaster. Zij gebruiken de lijst om de lussen per speler af te boeken.

Afzeggen van een wedstrijd: 

- In het geval van ziekte, persoonlijke redenen of andere legitieme redenen kun je misschien niet meespelen in een wedstrijd. Dat is begrijpelijk en soms niet te vermijden. Het is wel wenselijk dat de afmelding z.s.m. gemeld wordt via de website of direct aan de wedstrijdleiding.

- Als je te laat afmeldt, korter dan 8 dagen voor een wedstrijd, zorgt dit voor de wedstrijdleiding voor veel extra werk. De wedstrijdleiding moet dan namelijk de volgende handelingen uitvoeren:

       - de flightindeling(en) opnieuw maken en de passende verplaatsingen van spelers in de startlijst maken. Dit is lastig gezien de wensen van de resterende spelers i.v.m. handicap, wedstrijdtype, gebruik van geboekte starttijden etc.

       - Als de scorekaarten al klaargemaakt zijn voor de wedstrijd moeten deze opnieuw handmatig gecorrigeerd worden i.v.m. het veranderen van starttijden, flightnummer etc. of, in het ergste geval, helemaal opnieuw gemaakt worden.

       - Een nieuwe startlijst moet weer uitgeprint worden en gedeeld worden met de baan

       - Deelnemers moeten worden geïnformeerd over de aanpassingen

Als er meerdere te late afzeggingen binnenkomen betekent dit dus veel tijdrovend werk voor de wedstrijdleiding. Denk svp. met ons mee! 

Groet van Stefan Westerling, WECO