Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

De WECO heeft dringend jullie hulp nodig!

13/07/2024
Lees verder

Nieuws van de baan: SUNday FUNday 4/8

11/07/2024
Lees verder

Nieuws van de Baan: Stimp* meting van de greens

11/07/2024
Lees verder

Vooruitblik finales MP kampioenschap 2024 en Texas Scramble

11/07/2024
Lees verder

Family&Friends 2024 groot succes

08/07/2024
Lees verder

Heren Ballenlawine 6 en tussenstand 2023

28/07/2023

Na de eerste helft van de wedstrijdenreeks is de tussenstand van de ballenlawine opgemaakt tijdens een gezellig herendiner op 21 juli. Zoals vaak kwam de ballenlawine vanaf 14 april langzaam op gang vanwege de reguliere competitie. Sinds eind mei wordt er om en om met de Zomeravondwedstrijd -die ook door de herencommissie wordt georganiseerd-  op iedere vrijdag gespeeld. De groep heren bestaat dit jaar uit 42 mededingers waarvan het grootste deel regelmatig inschrijft.

De mannen hebben tot nog toe geprofiteerd van een prima seizoen met uitstekende weerscondities. Geen afgelastingen door sneeuw- of onweersbuien, maar wel met warm weer. Niet zo heet dat de voortgang discutabel werd en veelal met een stevige droge noordenwind die om een heel andere spelaanpak vroeg. Er werden indrukwekkende afstanden geslagen op de harde baan en menig speler heeft een ijzertje korter moeten pakken op weg naar de green. Een baan overigens die er dit jaar fraai bij ligt en steeds uitdagender wordt door de omvang van de bomen. We zijn benieuwd wat de meting van de baan door de NGF afgelopen week gaat betekenen voor de rating en de stroke-index.

Er zijn ook mooie slagen gescoord. Nieuwkomer Jos Schmidt produceerde 2 snookies en een leary. Jan van Wijk en Enno Wuijts namen ieder 2 bijzondere slagen voor hun rekening. In totaal werden er 16 nearies, learies en snookies beloond met een doosje ballen. Overigens zijn alle deelnemers aan de lustrumwedstrijden afgelopen weken ook verrast met een doosje Supersofts.

Veteraan Nico Ammerlaan wist maar liefst twee wedstrijden te winnen en  voert de meerrondenstand aan. Hij wordt op de hielen gezeten door Sam Karreman en Ton Somers.  Maar het blijft golf, dus er kan nog van alles gebeuren….  Zodra de computer de eindstand van de competitie heeft uitgedokterd op basis van 7 van de 12 gespeelde wedstrijden zal duidelijk worden wie er dit jaar het groene jasje aan mag trekken. De prijsuitreiking (inclusief onze traditionele stortvloed van ballen) en het finalediner staan voor 20 oktober gepland!

Er vallen dus nog ballen te winnen, zelfs wanneer je pas één keer hebt meegespeeld. De inschrijvingen vertonen een stijgende lijn. We kunnen extra flights aanvragen, dus schroom niet om je snel op te geven voor dit uitdagende en informele evenement op vrijdagmiddag!

Tot 4 augustus, de herencommissie.