Nieuws

Jeugd golf event Gem. Zuidplas op Hitland

14/10/2021
Lees verder

Mooi afscheid van commissieleden Golfclub Hitland, 12-10-2021

14/10/2021
Lees verder

Hoge handicap wedstrijd 27 november

12/10/2021
Lees verder

Golfplaza Pro Challenge 2021: een geweldige dag!

10/10/2021
Lees verder

Winter Eclectic 2 is "Invitational"!

10/10/2021
Lees verder

Hallo, hier hole(tje) 7!

02/02/2021

Tja , daar lig je dan… Normaal gesproken ben ik samen met hole 4 de langste par-3 van de baan. Dat wil zeggen: vanaf de gele tee mag hole 4 met z’n 175 meter dan wel 6 metertjes langer zijn dan ik, vanaf de rode tee zijn we even lang (148 meter).  
Ik ben dus best een stoere par-3 … tenminste, op een normale zomerdag bemeten… maar nu even niet.

Hole 4 mag in de alternatieve route al helemaal niet meer meedoen en ik ben behoorlijk gekortwiekt vanwege het gebruik van de winter-teebox en de wintergreens. Soms ben ik plm. 100 meter lang als mijn green nog meedoet, maar vaak ben ik even niet meer dan een chip-and-run hole van 50-60 meter.  En wat kan ik je dan adviseren?

Als alles “open” is met zomercondities ben ik uitdagend: goede spelers kunnen met een ijzer mijn green wel aanspelen, mits ze mijn toch lastige bunker weten te vermijden.  Maar veel meer spelers moeten toch een houten kiezen en menige dames redden het vanaf mijn teebox niet anders dan met een hout of zelf met een driver. Afzwaaiers liggen op de loer omdat het windje aardig vrij spel heeft met mijn open ligging. Je kan daar zelfs het water op links of de out-of-bounds op rechts mee vinden… Ik zou zeggen: haal je de afstand met moeite, houd dan je ego in bedwang en accepteer een chipje naar de vlag.. en kijk dan wel even vanaf mijn fairway om je heen:  het overzicht over de hele baan is hier groot(s).

Als je van mijn winter teebox naar de green mag ben ik nog ongeveer 100 meter lang en normaal te spelen: gewoon met een ijzertje naar de green en mijn bunker is nu niet zo lastig meer! Welk advies heb je hier nog nodig? Easy does it!

Maar nu ik een chip-and-run hole ben geworden, zijn héél andere slagen nodig. Een beetje raar is het wel, maar ik hoor van alles over mij.. Chippen is een optie, maar de run is behoorlijk onvoorspelbaar en zeker met een beetje vorst aan de grond. Dan maar een korte pitch met een sandwedge of iets dergelijks? God zegen de greep, misschien blijft die wel liggen waar die valt…

Dus advies? Eigenlijk weet ik het zelf ook niet zo goed: ik ben mezelf niet helemaal… 

  Tja, ik ben nu vaak net effe anders....


Groet van hole 7!