Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Drie kampioenen NGF competitie 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 1 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 2 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

SAVE THE DATE Family & Friends op zaterdag 6 juli !

07/05/2024
Lees verder

Saldo Rittenkaart in jouw Golfdashboard…

07/05/2024
Lees verder

Hallo, hier hole14!

26/07/2020

Ha fijn, ik ben aan de beurt en ik heb echt wel wat te vertellen.

Als hole 14 heb je een mooie plek in het veld: een beetje ingespeelde golfer kan bij mij best lekker scoren. Als je spieren warm zijn, je routines na de eerste 9 holes weer goed zijn ingesteld en de spanning op eerste holes van de tweede 9 er weer af is (want ja, spelers willen het altijd nog beter doen op die tweede 9), dan speel je bij mij op je best!  

Ik ben natuurlijk een hele mooie par-4, 350/298 meter lang vanaf geel/rood en stroke index 3. Ik heb een wijdse blik (kijk maar naar mijn selfie hieronder) op het aangrenzende weideland, met de prachtige Schotse Hooglanders.
Maar goed, ik ben dus best een “tough cookie”: 
Kom eerst maar eens  kijken vanaf mijn tee-boxen: wist je dat ik eigenlijk een dogleg hole ben? Vraag het maar aan onze golfpro Xavier, die zal dat beamen. Vanaf de uitkijk dus eerst goed oplijnen, over links. Rechts staan struikgewas en hoge bomen in de weg en lig je daar in de buurt, dan verlies je het zicht op de green en de kans op een mooi resultaat. Nog meer rechts moet je heeeelemaal niet zijn: er ligt water en er staan van die enge witte paaltjes.

Over links is dus fijn. Wel nog even wat struiken vermijden en verderop ligt natuurlijk die vijver. Met mijn advies om mijn linkerzijde aan te houden, speelt het al veel makkelijker, nietwaar? Dat water is nu nauwelijks meer in het spel!   Lig je nu in 2 slagen op de green? Dan heb je goed geluisterd en mooi geslagen!

Een teveel aan ambitie kan je bij mij aardig opbreken. Mijn green is nl. ook nog wel een dingetje: als ik mijn vlaggenstok links op de green plaats, is de route moeilijk en de bunker nabij. Dus met 3 of 4 op de green kan het ook goed zijn hoor; je krijgt bij mij al snel  1 of 2 slagjes extra. O, ja: ik heb nog wat niveauverschil geregeld voor de lange putts, het moet tenslotte wel uitdagend blijven.   Ik heb die stroke-index niet voor niets.

Loop bij mij ontspannen, luister naar de vogels, laat je niet gek maken door de ganzen en je wordt vast beloond!

Tot ziens, groeten van hole 14.