Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Matchplay kampioenschap gaat weer van start!

02/04/2024
Lees verder

Openingswedstrijd 2024: Traditionele Special met de Golfbaan

01/04/2024
Lees verder

Golfclub Hitland opent golfseizoen met Onze Eerste: verslag

27/03/2024
Lees verder

Monthly Medal 1 van 2024: verslag

17/03/2024
Lees verder

Matchplay Clubkampioenschap 2024: de inschrijving is geopend!

14/03/2024
Lees verder

Hallo, hier hole 3!

26/08/2020

Irritant als je zolang moet wachten, voor je eindelijk eens aan de beurt komt.

Ik snap best dat die gerenoveerde holes 9 en 10 eerst hun verhaal mochten vertellen, maar waarom daarna dan eerst nog hole 12 en 14 werden gekozen is mij een raadsel. Pfff, ik ben er nog een beetje van in de war.

Laat ik jullie maar eens klip-en-klaar uitleggen waarom ik een hogere plek op deze ranglijst verdien: geen jaloezie hoor, maar gewoon simpele trots en dat mag toch wel?       

Als par-4 van 386/313 meter vanaf geel/rood ben ik een dikke 4 meter langer dan hole 12. Ik snap wel dat hole 12 voor veel spelers langer lijkt maar dat zet ik dus even recht. Over recht gesproken: diezelfde hole 12 geeft vanaf de teebox al zicht op de vlag: recht dus! Dan kan je van mij niet zeggen: samen met hole 1 dagen we jullie al heel snel in de ronde uit om onze doglegs te spelen. Afsnijden? Mmm, ik ben dus wel even andere koek dan die overzichtelijke hole 12: waarom heeft die eigenlijk stroke-index 1 in plaats van ik? Gek hoor! Voor de dames ben ik wel wat vergevingsgezinder dan hole 12, want die telt voor hen 30 meter meer dan ik.  Zou dat het zijn? Wat hebben de heren met een extra slagje daar een makkie, zeg!

En dat die hole 14 zich ook een dogleg noemt, wat vind je daarvan? Wat een opschepper zeg, met zo’n lichte buiging in de fairway. Dat is pas jaloezie.     

Ik heb dus strokeindex 2 en ik zal jullie wat tips geven om mijn reputatie wat op te poetsen.   

Betreed mijn tee-box en overzie de uitdaging. Afsnijden van de hoek alleen als je heel ver kunt slaan!  Eerst even wat tips over mijn waterhindernissen. Ze liggen daar natuurlijk niet voor niets, dus al is mijn fairway breed, het moet toch vaak eerst even recht. Dat heb ik dan weer met hole 12 gemeen en ik heb het voordeel dat er bij mij niet van die gemene bunkers liggen. Alleen achterin ligt wat water, maar daar kan je toch wel voor blijven? Geniet vooral van mijn beschermde linkerflank vol bloeiende planten (waar jij dus niet in mag)!

Dus ik denk dat je maar beter wat meer over rechts kunt spelen: “better safe then sorry” bij mij. Eigenlijk wil je in 2 slagen naar de vlag, maar dat is niet voor iedereen weggelegd “van voor de sloot”. 

Dan voor mijn green ook nog even mijn bunker links laten liggen en tevreden zijn als je mijn green op wandelt met 3 gespeelde slagen. Wel proberen om met 2 putts uit te holen, natuurlijk, dus concentreer je eerst goed op die pitch of chip. Daarna heb ik mijn green echt niet zo verschrikkelijk moeilijk voor je gemaakt, 2 keer putten moet te doen zijn en 1 putt als ik mijn dag heb en jouw bal weet aan te trekken naar mijn hole.    

O ja, nog even van mijn vlag afblijven hoor! Jammer dat ik jullie daar niet mee mag helpen dit jaar. Hopelijk kost je dat geen slag bij mij. Bogey gemaakt? Een par is echt goed hoor!

Kortom: Mijn strokeindex 2 is echt verdiend, ik ben leuk en behulpzaam: stem op mij!

Tot ziens, groeten van hole 3!