Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Drie kampioenen NGF competitie 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 1 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 2 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

SAVE THE DATE Family & Friends op zaterdag 6 juli !

07/05/2024
Lees verder

Saldo Rittenkaart in jouw Golfdashboard…

07/05/2024
Lees verder

Hallo, hier hole 12!

24/06/2020

Eindelijk tijd voor het echte werk. Ik ben dus gewoon de moeilijkste hole van de baan. Met strokeindex 1 ben ik DE par 4! 382/343 Meter van geel/rood, met water links, bunkers in het spel en een grote vijver.

Natuurlijk moet er eerst secuur gekozen worden: sla je links van mijn bunkers, potentieel in de altijd wat hogere rough daar? Of rechts ervan, zodat je dan wel een langere slag over water nodig hebt, dan wel de dan smallere fairway weer moet zien te vinden? Sla je daar te ver, dan heb ik een slootje links voor je klaarliggen. Of sla je er gewoon helemaal overheen? Knap van je, dat is niet iedereen gegeven.

Een paar jaar geleden is mijn centraal geplaatste wilg vervangen voor een Alnus spaethii: dat klinkt gewichtig en dat is het ook. Je zou haar ook Els kunnen noemen. Mijn Els moet nog wat groeien wil die nog wat meer “in het spel” komen. Voorlopig wordt Els beschermd met wat gaas, want jouw keiharde ballen wil zij niet op de bast krijgen! Jammer genoeg is inmiddels de top een beetje kapotgeslagen: golfers zijn soms bruut.
Mario en Jaap moeten haar binnenkort wel een beetje "nursen", anders krijgt ze toch echt groeiproblemen in haar kruin.

Enfin, nu je van mijn teebox af bent, ben je goed op weg naar mijn vijver! De meeste golfers slaan respectvol om mijn vijver heen. Want vaak moet je net iets meer carry maken dan je leuk vindt. Niet doen dan. Je doet het echt super goed als je in 2 slagen mijn hoger gelegen green laat ‘bijten’. Iets te kort wil je mijn bunker nog wel eens vinden, iets te lang en je ligt er geheid achter af. Eenmaal op de green zie je pas echt hoe lastig geonduleerd ik daar ben. Prent dat maar eens in! En laat je niet afleiden door de sterns, kokmeeuwen, visdiefjes, scholeksters, zwanen, koeten, ganzen: ik ben echt een grote vogelvriend. Dus geen birdies slaan onderweg!

Kortom: met een par mag je feesten, met een bogey mag je tevreden zijn en veel golfers krijgen bij mij gelukkig nog een extra slagje. Succes ermee en tot gauw!

Groet van Hole 12