Nieuws

Jeugdleden, save the date! 5 november..

01/10/2022
Lees verder

Dames afsluiting zomerseizoen 2022: verslag

28/09/2022
Lees verder

Monthly Medal finale 25 september 2022: verslag

27/09/2022
Lees verder

Digitaal magazine GOLF.NL

27/09/2022
Lees verder

Prinsendag 2022, traditie op de derde dinsdag

22/09/2022
Lees verder

Groene Hart Golfwedstrijd

13/04/2019

Op vrijdag 11 april werd de Groene Hart golfwedstrijd gespeeld op de baan van Golfclub Hitland.

Voorzitter Wim van Winden memoreerde, drie jaar geleden leken de sponsors van dit gezellige golffeest de traditie te willen beëindigen. Maar gelukkig kwam het daar niet van! Er is wel bezuinigd op de prijzen voor de neary, leary, longest en birdies. Maar verder verliep de middag als vanouds. Theo Stolwijk en Rien van Tol hadden eer van hun inzet!

De "prijzenkast" was erg goed gevuld met tientallen prachtige planten en heesters.

Na de ronde golf was hole 19 uit de wind en in de zon net warm genoeg. Theo legde uit hoe het toch weer allemaal goed was gekomen. Hij beschreef met zijn bekende enthousiasme wat we zoal aan mooie plantaardigheden in de wacht konden slepen. Om te beginnen: iedereen kreeg een exemplaar Andromeda polifolia "Blue Ice" uitgereikt en de seniorencommissie kreeg daar nog een extra groot exemplaar bij. De toon was gezet!

De traditie schrijft ook voor dat de toekenning van prijzen geheel los staat van golfprestaties. Deze keer was bedacht om eerst alle dames een plant te laten uitzoeken. De dames haalden hun prijzen af en kregen nog een toelichting bij hun keuze. Deze kon variëren van een appelboom tot een gifgroen Japans mosje. Zouden de mannen in het nadeel zijn doordat er een "tweede keus" planten overbleef? Niets was minder waar. Vaak werd hun keuze wel sterk beïnvloed door meekijkende echtgenotes.

De sponsors kregen als dank een lekkere fles cadeau uit de bekende drankenwinkel.

Marijke Woudenberg haalde herinneringen op uit 2015, waren er toen nog 96 deelnemers, een volle shotgun! Vandaag telden we 60 golfers. Fred Rogaar doneerde zijn plant aan zijn flightgenoot Hennie van Mill, als troostgebaar. Haar trolley was volautomatisch in de sloot gereden, waarbij o.a. een mobieltje reddeloos verdronk.

Ook enkele zieken werden niet vergeten, noch het personeel van HIT.

En dan is er natuurlijk altijd iemand de laatste, Harold van Mechelen, hij vertrok met twee grote planten als compensatie.

Volgend jaar, zo berichtte Theo mede namens Rien, zullen er prijzen zijn voor 10 van de aanwezigen. We wachten een en ander vol vertrouwen af.

Beste sponsors - heel hartelijk dank voor weer een echt feestelijk golfmiddag !

Senioren Commissie