Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Clubkampioenschap Fourball 2023: verslag

01/06/2023
Lees verder

Formule Strokeplaykampioenschap 2023 aangepast.

17/05/2023
Lees verder

Matchplay 2023: standen na de eerste ronde

17/05/2023
Lees verder

Fourball Betterball kampioenschap op 28 mei 2023

15/05/2023
Lees verder

Openingswedstrijd 2023: verslag en uitslagen

15/05/2023
Lees verder

Groene Hart Golfwedstrijd

13/04/2019

Op vrijdag 11 april werd de Groene Hart golfwedstrijd gespeeld op de baan van Golfclub Hitland.

Voorzitter Wim van Winden memoreerde, drie jaar geleden leken de sponsors van dit gezellige golffeest de traditie te willen beëindigen. Maar gelukkig kwam het daar niet van! Er is wel bezuinigd op de prijzen voor de neary, leary, longest en birdies. Maar verder verliep de middag als vanouds. Theo Stolwijk en Rien van Tol hadden eer van hun inzet!

De "prijzenkast" was erg goed gevuld met tientallen prachtige planten en heesters.

Na de ronde golf was hole 19 uit de wind en in de zon net warm genoeg. Theo legde uit hoe het toch weer allemaal goed was gekomen. Hij beschreef met zijn bekende enthousiasme wat we zoal aan mooie plantaardigheden in de wacht konden slepen. Om te beginnen: iedereen kreeg een exemplaar Andromeda polifolia "Blue Ice" uitgereikt en de seniorencommissie kreeg daar nog een extra groot exemplaar bij. De toon was gezet!

De traditie schrijft ook voor dat de toekenning van prijzen geheel los staat van golfprestaties. Deze keer was bedacht om eerst alle dames een plant te laten uitzoeken. De dames haalden hun prijzen af en kregen nog een toelichting bij hun keuze. Deze kon variëren van een appelboom tot een gifgroen Japans mosje. Zouden de mannen in het nadeel zijn doordat er een "tweede keus" planten overbleef? Niets was minder waar. Vaak werd hun keuze wel sterk beïnvloed door meekijkende echtgenotes.

De sponsors kregen als dank een lekkere fles cadeau uit de bekende drankenwinkel.

Marijke Woudenberg haalde herinneringen op uit 2015, waren er toen nog 96 deelnemers, een volle shotgun! Vandaag telden we 60 golfers. Fred Rogaar doneerde zijn plant aan zijn flightgenoot Hennie van Mill, als troostgebaar. Haar trolley was volautomatisch in de sloot gereden, waarbij o.a. een mobieltje reddeloos verdronk.

Ook enkele zieken werden niet vergeten, noch het personeel van HIT.

En dan is er natuurlijk altijd iemand de laatste, Harold van Mechelen, hij vertrok met twee grote planten als compensatie.

Volgend jaar, zo berichtte Theo mede namens Rien, zullen er prijzen zijn voor 10 van de aanwezigen. We wachten een en ander vol vertrouwen af.

Beste sponsors - heel hartelijk dank voor weer een echt feestelijk golfmiddag !

Senioren Commissie