Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Matchplay kampioenschap gaat weer van start!

02/04/2024
Lees verder

Openingswedstrijd 2024: Traditionele Special met de Golfbaan

01/04/2024
Lees verder

Golfclub Hitland opent golfseizoen met Onze Eerste: verslag

27/03/2024
Lees verder

Monthly Medal 1 van 2024: verslag

17/03/2024
Lees verder

Matchplay Clubkampioenschap 2024: de inschrijving is geopend!

14/03/2024
Lees verder

Groene Hart golfwedstrijd op 12 april 2018

14/04/2018

De voortzetting van een rijke traditie vond plaats op 12 april bij Golfclub Hitland. En hoe! Een werkelijk imponerende collectie planten stond 's ochtends al stralend opgesteld op het terras. Er kwamen 83 golfers aan de vroege shotgunstart - allen goed gemutst door de klaarstaande koffie/thee en het vooruitzicht op een hele gezellige prijzenverdeling.

In het verslag van 2017 staat dat de laatste flight om half 2 terug was. Om deze tijd te verslaan was een speciale greensome 4-bal beraamd:

twee duo's lopen samen in de baan en per duo wordt strikt om de beurt geslagen.

Daardoor zaten we  na een vlotte ronde in langzaam warmer wordend en droog (!) weer allemaal om 13.00 uur aan de tafeltjes op het terras.

Theo Stolwijk en Rien van Tol vertoonden aansluitend hun act. Die is al vaak beschreven en rijk gevuld van planten- en mensenkennis; het was weer als vanouds een voltreffer. Het begon er al mee dat we allen een roze-kleurig plantje in pot  mochten ontvangen: de Andromeda, die jarenlang  meegaat.   

Daarna werden de neary, longest en leary beloond. Doordat we om en om een slag deden, was de traditionele indeling man-vrouw soms even verrassend te noemen.

Vervolgens  kondigde Theo aan dat eerst alle dames een plant mochten komen uitzoeken. Bij deze en gene keuze had Theo een verhaal over de plant in kwestie. Een pittige hoeveelheid Latijnse terminologie vloog dan over het terras, doorspekt met de nodige humor! Rien moest daarbij de vaart erin zien te houden wat hem heel redelijk lukte. Na de dames kwamen de heren aan de beurt.

En intussen werd de dorst prettig bestreden door de geweldige inzet van een heel aantal serveersters van Restaurant HIT (!).

Juist toen alle plantaardigheden tot een goed eind waren gebracht begon het ineens te regenen. Het lukte voorzitter Wim v. Winden toch nog buiten de beide Boskopers oprecht hartelijk te bedanken voor het doen slagen van weer een voortreffelijke aflevering van het unieke fenomeen "De Groene Hart-golfronde". Heel passend bij de 25-ste verjaardag van onze vereniging!!

Volgend jaar toch maar weer doen ??

De seniorencommissie,

Geert Boerma

PS: De volgende lustrumwedstrijd vindt plaats op: vrijdag 11 mei.  De Lustrumbokaal.  Geef U op!!