Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

De WECO heeft dringend jullie hulp nodig!

13/07/2024
Lees verder

Nieuws van de baan: SUNday FUNday 4/8

11/07/2024
Lees verder

Nieuws van de Baan: Stimp* meting van de greens

11/07/2024
Lees verder

Vooruitblik finales MP kampioenschap 2024 en Texas Scramble

11/07/2024
Lees verder

Family&Friends 2024 groot succes

08/07/2024
Lees verder

Golfclub Hitland opent golfseizoen met Onze Eerste: verslag

27/03/2024

De openingswedstrijd van Golfclub werd een prooi voor Ton Fennema, nota bene een eerstejaars lid. Hij hield routiniers Robert Okkerse en Peter Heselaars van de zege.

Het golfseizoen, waarin de wedstrijden meetellen voor de handicap, begint jaarlijks in de tweede helft van maart, weer of geen weer, storm of regen.

Zondag 24 maart was geen uitzondering op deze slechtweer-traditie. Buien en windkracht 5 en regen horizontaal over de golfbaan.

Onze Eerste was 30 jaar geleden de eerste wedstrijd van golfclub Hitland, toen, net opgericht als Golfclub Van Rijckevorsel. Golfbaan Hitland was nog in aanbouw, maar de club bestond dus reeds. De Capelse Golfclub was toen al gereed en als goede buur bood men hun baan aan voor het spelen van onze wedstrijd. Een goede band tussen beide clubs was gesmeed en met het jaarlijks terugkeren van Onze Eerste op golfbaan Hitland was een traditie geboren.

Zondag vlogen de ballen te vaak met de wind mee en bleek het moeilijk een goede score neer te zetten. Een prijsuitreiking op het terras zat er niet in.

Wedstrijdleider Westerling maakte de prijswinnaars van de wedstrijd bekend en reikte tevens de trofee uit van de Order of Merit van 2023, aan de beste en meest constante speler van het jaar Rob de Waard.
Bovendien was Rob Strokeplay en Matchplay kampioen. Een echte topper dus.
Zondag sloeg Rob ook de longest, met een ijzer 2, dus geen driver. Petje af! 

De uitslag van de wedstrijd: 

1 Ton Fennema     (36 STB)

2 Robert Okkerse  (34 STB)

3 Peter Heselaars (33 STB) 

De neary: Amira Sehovic en Sjaak Verburg, de leary's: Ingrid Erkens en Patrick Klein Breteler en de longests: Ingrid Erkens en Rob de Waard.

En bij HIT blijven eten, altijd gezellig!

Groet van reporter Han. 


Voor meer foto's zie de Fotogalerij van de WECO.