Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Dames Prinsendag 19 sept 2023: verslag

21/09/2023
Lees verder

De MATCHPLAY KAMPIOENEN 2023! Verslag

18/09/2023
Lees verder

Senioren uitgaansdag 2023, verslag

16/09/2023
Lees verder

Foto van de maand augustus 2023

12/09/2023
Lees verder

Bijpraten met Ingrid Erkens

12/09/2023
Lees verder

Fourball Betterball op zaterdag 23 mei aanstaande!

14/05/2020

Het Fourball Betterball Stableford clubkampioenschap is gepland op 23 mei. Vooralsnog wordt er in clubverband nog geen wedstrijden gespeeld. We spelen deze Fourball Betterball nu als  "vrije ronde".

De spelvorm Fourball Betterball geldt dus gewoon op deze dag maar er is geen inschrijfgeld, geen uitslag en geen prijsuitreiking. Het is dus alleen voor het plezier en geen clubkampioenschap. Wel komt er per flight een team als winnaar uit.

Wat betekent Fourball Betterball ook alweer? Een team van twee spelers speelt tegen een ander team van twee spelers. Ieder speelt met zijn/haar eigen bal tegen de eigen handicap. Per hole wordt de beste individuele stableford score (na handicap verrekening) van elk team genoteerd. Dus 1 scorekaart per team. We wisselen de kaarten niet uit met het andere team (de marker) gezien de huidige maatregelen in verband met Corona.

Voorbeeld per team (2 spelers):

Hole 1: (par 4):

Speler A heeft 4 slagen nodig en heeft geen extra (handicap) slagen, score 2 stableford punten. Speler B heeft 5 slagen nodig en heeft 2 extra (handicap) slagen, score 3 stableford punten. 

Alleen de beste individuele score van speler B (3 punten) wordt genoteerd.

Voor deze vrije ronde schrijf je het liefst samen in met een ander golfclub lid. Mocht je ‘alleen’ inschrijven dan koppelt de Weco je aan een andere speler. Wil je toch nog meedoen?  Misschien kan het nog: bel de wedstrijdleider!

Er is op de dag zelf dus geen wedstrijdleiding aanwezig dus zorg ervoor dat de spelvorm duidelijk is voordat je gaat spelen. De startlijst en de scorekaarten liggen klaar bij hole 1
(1 kaart per team). 

Schrijf dus in en geniet van een vrije ronde waarin je in teamverband speelt.

Vriendelijke groet, Weco