Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Matchplay Clubkampioenschap 2024! De inschrijving is geopend!

27/02/2024
Lees verder

Voorjaar Eclectic tussenstanden na VE4

22/02/2024
Lees verder

Nieuwe IT-functies, februari 2024

13/02/2024
Lees verder

Save the Date ALV 30 April

13/02/2024
Lees verder

Bijpraten met Ton Fennema

13/02/2024
Lees verder

Finale Ballenlawine 2023: verslag

12/12/2023

Zo aan het einde van het seizoen lieten de weergoden ons in de steek en verzeilden we in een van de natste weken sinds mensenheugenis.

Zo droog als het voorjaar zich manifesteerde, zo kletsnat was het vanaf half oktober tot december. Naast een zompige en onspeelbare baan leverde dit ook veel teleurstellingen op voor de activiteiten van de golfclub.

De avond voor de finale en de prijsuitreiking van 20 oktober werd de baan onspeelbaar verklaard. Wat nu te doen? Wél het competitieseizoen afsluiten met de gebruikelijke stortvloed van ballen of proberen een nieuwe datum te vinden? Uiteindelijk werd in overleg met de baan een nieuwe datum vastgesteld: 10 november. De biefstuk en de schol werden door restaurant Hit in de diepvries gelegd en een nieuwe startlijst gefabriceerd. Maar ook deze datum verbleekte door een niet aflatende stroom van depressies. Daarom probeerden we nogmaals een vrijdag te prikken. Onder een positief gesternte kwam 24 november uit de bus. Helaas verpieterde een redelijke langetermijns weersverwachting opnieuw.

Toch hebben we een rondje gelopen. Weliswaar 9 holes, maar in ieder geval een aanleiding voor 20 spelers om richting Hitland te komen om te kijken of er nog een balletje geschept kon worden. Bijna alles mocht, als je maar meedeed. Plaatsen of optieën, prima! Bal kwijt, droppen maar.
Het was waden door de plassen, maar met een fris winterzonnetje en af en toe wat vlagen horizontale ijsregen werd het gemis aan golfen goedgemutst ingehaald. Voor een singlehandicapper als Wim van Winden geen enkel probleem want hij scoorde op zijn sloffen 18 punten in zijn winnende ronde!

Voor de meerronde-ranking maakte het sowieso niet uit. De top drie had zich al onmiskenbaar afgetekend in het klassement. Nico Ammerlaan won de Ballenlawine met overmacht van 282 punten na drie gewonnen wedstrijden en ontving het befaamde groene jasje. Runner up Klaas van Santen scoorde 273 punten. Beide heren stonden vanaf het begin van het seizoen bovenaan. Nummer 3 Jos Schmidt was tot 20 oktober met een indrukwekkende inhaalrace (263 punten) bezig. De heren ontvingen respectievelijk 4, 3 of 2 dozen met ballen. De nummers 4 tot en met 11 kregen ieder een doos ballen. Voor de dagwinnaars was er een cadeaubon. Bovendien zijn er behoorlijk wat sleeves uitgereikt voor in totaal 32 gescoorde Nearies, Learies en Snookies. In totaal 7 spelers hebben nog 9 doosjes te goed. Al met al hebben we een gezellige jaarafsluiting gevierd na een ietwat treurige herfst…

Volgend jaar spelen we met maximaal 33 spelers per wedstrijd, dus hou de jaarkalender van de golfclub goed in de gaten! Op 14 april 2024 wordt afgeslagen voor Ballenlawine nr 1.

Fijne feestdagen, de Herencommissie.