Nieuws

Winter Eclectic 8: de ontknoping..

06/04/2021
Lees verder

Kampioenschap Matchplay: schema's bekend

06/04/2021
Lees verder

De nieuwe bomen en struiken al gezien?

05/04/2021
Lees verder

27-3: Kennismakingsronde met 6 nieuwe leden

28/03/2021
Lees verder

De kokers zijn weer opgeknapt..

28/03/2021
Lees verder

Dubbele Handicap toernooi voor het Fonds Nationaal Gehandicapten Golf 2019

31/07/2019

Op 28 juli is weer het jaarlijkse Dubbele Handicap toernooi gespeeld.  

Het Fonds NGG maakt mogelijk dat mensen met een fysieke beperking in aanraking kunnen komen met de golfsport. Er worden clinics gegeven met revalidatiecentra, er worden speciale golfrolstoelen aangeschaft, onderhouden en uitgeleend zodat ook mensen in een rolstoel deze sport kunnen beoefenen. Voor Mensen die naast een golfhandicap dus ook een fysieke handicap hebben, vandaar de naam “ Dubbele Handicap Toernooi “. Via (o.a.) de inkomsten uit het Dubbele Handicap Toernooi wordt dit Fonds jaarlijks gesponsord, ook door onze golfclub.

Met drie leuke gasten vanuit het Fonds NGG werd een Fourball Betterball Stableford gespeeld, dus in teams van 2 spelers, waarvan de beste stableford score per hole telt als teamscore.  

Na een week van extreme hitte kon de wedstrijd gelukkig gespeeld worden met een wat lagere temperatuur en met een verfrissende spetter regen, hetgeen door de meeste spelers en zeker door de grasmat werd gewaardeerd.  Het was heerlijk spelen op onze mooie groene baan, zeker als je weet dat je dat doet voor het Goede Doel.  Er werd zeer goed gespeeld: maar liefst 11 teams speelden 36 stableford punten of beter!

Winnaars waren:

1e Willem Kaat en Remon de Wever                  48 STB

2e Gerard en Carol Schotting                            45 STB

3e Erwin van Dongen en Dirk Hermus                41 STB

De winnaars Willem en Remon  werden gefeliciteerd met hun prachtige score en kregen vanuit het Fonds een dagje uit met lunch op de 9 Werelden van Golf aangeboden.

Na hun humorvolle speech kon het sponsorbedrag voor het Fonds worden genoemd. Door het bestuur van onze golfclub, de Club van 100 en de deelnemers van de dag werd een totaalbedrag van € 690,-- gedoneerd en met veel dank aanvaard.

Het was een geslaagde dag, tot de volgende wedstrijd!

Van de WECO Wedstrijdleiding