Nieuws

Wedstrijdkalender 2023: het 1e kwartaal...

16/11/2022
Lees verder

Ready Golf: hoe werkt dat ook alweer?

15/11/2022
Lees verder

"Handjes bij" knappen het startershuisje op

14/11/2022
Lees verder

Winter Eclectic 3 Uitslagen en standen

14/11/2022
Lees verder

Ries maakt kennis met Mathieu Baltissen

12/11/2022
Lees verder

De weg naar de finale..

09/11/2022

 
Paul van de Stadt staat niet op de foto. 

De weg naar de finale van de najaarscompetitie NGF 2022

Team Hitland 1 werd met de poule-indeling voor de najaarscompetitie 2022 aangenaam verrast door de deelnemende golfclubs, namelijk de Loonsche Duynen, de Oosterhoutse en Westerpark.
Het team is met vijf man sterk begonnen aan de poule bestaande uit Paul van de Stadt, Sjaak Verburg, Richard Ouwerling, Willem Kaat en Ron Platen. Drie poulewedstrijden werden gewonnen, die zonder uitzondering met mooi golfweer werden gespeeld. Dank aan Theo van der Bie die een keer is ingevallen. Wij eindigden met 24 wedstrijdpunten, inclusief twee extra punten voor de hoogste dag score, hetgeen over vier wedstrijden een mooi resultaat is.        

Dit resultaat bleek genoeg te zijn om met negen andere teams uitgenodigd te worden voor de finale op zondag 6 november op Anderstein te Maarsbergen.
De wedstrijdvorm was 18 holes stableford met drieballen met teams bestaande uit vier spelers, waarvan de drie beste scores telden. Het enige verschil in de finale was dat er geen extra punt voor de hoogste score te vergeven was.

Wat de NGF voor ogen heeft met de najaar competitie is dat jong, oud, man, vrouw, lage en hoge handicap meedoen. Dit was ook de afspiegeling in de finale met een laagste handicapper 2.1. De jongste deelnemer werd door zijn vader gebracht vanuit Nijmegen..

Bij ontvangst van de door de NGF georganiseerde finale, bleek uit de gesprekken al snel dat ieder team  in het mooie clubhuis van Andersteinmet de nodige gezonde spanning uitkeek naar deze wedstrijd. De weersvoorspelling vooraf beloofde niet veel goeds: 14 mm. regen, verspreid over de dag en windkracht 4. Het leek wel een thuis wedstrijd in de winter te worden voor ons team bestaande uit Willem, Sjaak, Paul en Ron, die in de tweede en derde flight mochten starten…

 De golfbaan was in uitstekende conditie en de greens lagen er prima bij.  In de bosrijke omgeving van Maarsbergen bleef het de eerste drie uur droog, echter daarna kwam de regen “met bakken uit de hemel”.  Toen de sportieve inspanningen waren verricht, werd er gezellig geborreld door de deelnemers en was het wachten op de laatste flight, die ook verregend binnenkwam en daarna op de resultaten.. 

De prijsuitreiking werd verzorgd door Abe Jan ter Beek die de spanning er goed wist in te houden, met een korte toelichting voor ieder team.
Toen bleek dat onze teamscore van in totaal 96 stableford punten genoeg was voor de tweede plaats! Een prachtige prestatie die beloond werd met een “runner up” schaal voor een ieder van ons team. De welverdiende eerste prijs was voor het mix team Havelte met 98 punten.
Hiermee is GC Hitland op de kaart gezet van de NGF. Al met al een mooie ervaring en een geweldige teamprestatie om met genoegen op terug te kijken! 

Groet van Ron Platen.