Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

De WECO heeft dringend jullie hulp nodig!

13/07/2024
Lees verder

Nieuws van de baan: SUNday FUNday 4/8

11/07/2024
Lees verder

Nieuws van de Baan: Stimp* meting van de greens

11/07/2024
Lees verder

Vooruitblik finales MP kampioenschap 2024 en Texas Scramble

11/07/2024
Lees verder

Family&Friends 2024 groot succes

08/07/2024
Lees verder

De Rubriek van Ries

24/04/2018

24 april 2018

In deze rubriek loop ik elke maand 9 holes op de par 3 baan met een golfer of golfster die regelmatig op golfbaan Hitland zijn of haar gezicht laat zien. Mijn gesprekspartners komen vanuit alle geledingen, zoals bestuur, commissies van de golfclub Hitland, maar ook jaarkaarthouders en regelmatige greenfeespelers laten we aan het woord. Tijdens dit rondje presenteert de golfer of golfster zich aan eenieder die Hitland een warm hart toedraagt.

In deze 16 e aflevering maken we kennis met Jacqueline ‘t Hoen

Eindelijk op de par 3 kunnen lopen na een zeer lange winter met Jacqueline, een zonnetje en behaaglijke temperaturen waren aanwezig tijdens deze ronde. Jacqueline is een vrouw die heel veel ballen in de lucht houdt met 5 kleinkinderen en haar grote hobby golf. Ook een zeer ondernemende dame die alles tot zich neemt. Kan niet tegen onrecht en stelt zich altijd open op naar anderen. Kortom een vrouw die zin heeft in het leven.

Wie is Jacqueline?

Jacqueline is getrouwd met Ruud, moeder van 2 dochters, Lisa en Carlijn en oma van 5 kleinkinderen. Bewust is ze geen vaste oppas maar ze is wel altijd flexibel beschikbaar. In 2013 stopte ze met werken en sindsdien heeft ze genoeg tijd voor golf en andere zaken.

Hobby’s buiten golf

Keramiek is jaren lang haar hobby geweest, maar sinds twee jaar ligt het ‘kleien’ stil. Wellicht dat de klei in de toekomst toch weer wordt opgepakt. En verder tennissen (in de winter), tuinieren, lezen en met vriendinnen naar het filmhuis. En ‘last but not least’ veel tijd en aandacht voor kinderen en kleinkinderen.

Wanneer begonnen met golf en waar sta je nu?

“Eind 2010 heb ik mijn GVB gehaald op Hitland en sinds 2011 ben ik lid van de golfclub. Het eerste jaar heb ik nog niet erg actief deelgenomen aan clubactiviteiten. In mijn tweede jaar ben ik mee gaan doen met de dameswedstrijden. Pas later nam ik ook deel aan de seniorenwedstrijden.”

Hoe kom je bij golfbaan Hitland terecht?

“Mijn zwager was al lid van Golfclub Hitland. Samen met mijn schoonzus zijn wij in 2010 met golflessen gestart.”

Speel je vaste dagen op Hitland en ook in de winter?

“Ik speel vast op dinsdag en donderdag en als het even kan de hele winter door. Het moet gezegd, dat het sjouwen met de tas in regen en kou eigenlijk pas leuk is na afloop van de ronde, als je trots kunt zeggen: “toch lekker even buiten wezen spelen!”

Focus op werk en of golf, hoe was bij jou de verhouding?

Ik ben eigenlijk pas met golf begonnen toen pensioen in zicht kwam. Achteraf roep ik weleens: “golf is zo leuk! Ik had gewoon veel eerder moeten beginnen!”.

Heb je favoriete golfclubs/ stokken?

Favoriete clubs? Zonder meer mijn driver en mijn hybride-5. Komend jaar hoop ik ook wat meer vriend te worden van mijn wedges.

Speel je ook weleens op andere golfbanen?

“Ja, uiteraard doe ik mee met de uitgaansdag van de dames en senioren. Daarnaast spreek ik een paar maal per jaar af met broer, zus en zwager en speel ik in Limburg op de Brunssummerheide en Wittem. Eens per jaar speel ik op uitnodiging van een vriendin in de Algarve.”

Je bent lid van de damescommissie van golfclub Hitland, leuk werk?

Lid van een club zijn betekent ook dat je bijdraagt aan de club. Ja, ik vind het commissiewerk leuk. Samen met de andere drie dames vormen we een hecht team en regelen we met veel plezier de wedstrijden op dinsdag.

Vind je presteren bij golf belangrijk?

“Presteren? Wat ik doe, doe ik graag goed en leg ik de lat voor mezelf hoog. Of dat nu werk is, sport, een stukje schrijven of een mooie keramiek pot maken. Voorop staat wel dat je datgene wát je doet met plezier doet!”

Wat wil je nog meer kwijt?

Na een natte koude periode wens ik iedereen heel veel zonnige en gezellige golfuren toe!

Motto:

Golfen is pas leuk als je het samen doet. En samendoen, maakt de vereniging levend!