Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Pepernotenwedstrijd 2023: verslag

29/11/2023
Lees verder

Wedstrijdkalender 2024 1e kwartaal bekend!

26/11/2023
Lees verder

NajaarsEclectic Tussenstand voor Finale

26/11/2023
Lees verder

Handicap registratie en het invoeren en verwerken van Q-kaarten verandert!

17/11/2023
Lees verder

Chapman Greensome 3-stokken wedstrijd op 10 december.

16/11/2023
Lees verder

De NGF-pas vanaf 2021

26/11/2020

Ieder golfer heeft sinds begin 2019 een digitale NGF-pas. Je digitale NGF- is onder meer zichtbaar in de app GOLF.NL en op mijn.golf.nl (de desktop-/tablet-variant van de app GOLF.NL).
Bovendien is je digitale NGF-pas te vinden in het handicap-overzicht op je persoonlijke pagina van onze website.

Begin 2021 krijgt ieder lid van de club automatisch weer een digitale NGF-pas. Deze is vanaf 1 januari 2021 zichtbaar.

Het doel van de NGF en alle golfclubs is dat er steeds minder plastic NGF-pasjes gefabriceerd hoeven te worden. Om dat doel te bereiken is de procedure rondom de NGF-pas veranderd.

In 2020 kregen alle Nederlandse golfers nog automatisch een digitale pas én een fysieke plastic pas, tenzij golfers en/of clubs aangaven dat ze geen plastic pas wensten. Die stap was al heel succesvol, want in 2020 had nog maar zo'n 50 procent van alle Nederlandse golfers een plastic pas.

Als gevolg van de nieuwe procedure zullen er nog minder plastic passen gefabriceerd worden, want in 2021 zal het de standaard zijn dat iedere golfer alleen een digitale NGF-pas ontvangt.  Als jij in 2021 om goede redenen toch per se een fysieke plastic pas wil ontvangen, dan kan dat nog wel. In dit geval moet je dat uiterlijk 31 december 2020 bij ons aangeven. Stuur hiervoor een mail aan het secretariaat en dan wordt dat verzorgd. 

Maar bedenk eerst goed of je volgend jaar echt per se een plastic pas wilt hebben !!

Je hebt immers een digitale NGF-pas en daarmee kun je hetzelfde als met een fysieke pas, en nog meer!! Hieronder staan alle voordelen van een digitale NGF-pas op een rij.

  1. een digitale NGF-pas is minder belastend voor het milieu, kan niet kapot gaan en kan niet kwijt raken. De scanbare digitale NGF-pas biedt gebruiksgemak ("coronaproof")
  2. met de digitale pas beschik je altijd over je actuele handicap, want na elke qualifying score wordt de handicap op je digitale pas geactualiseerd
  3. dankzij de unieke barcode en de QR-code op de digitale NGF-pas kun je je als golfer altijd identificeren
  4. in de aanloop naar de invoering van het World Handicap System (WHS) in 2021 toont de digitale NGF-pas niet alleen jouw EGA-handicap maar ook je WHS-handicap die je op dat moment zou hebben
  5. de digitale pas van de NGF is ook geldig en wordt ook geaccepteerd in het buitenland. Het is dus niet nodig om voor een golfvakantie te beschikken over een fysieke pas
  6. de digitale pas verschijnt zoals gezegd in de app GOLF.NL en is ook zichtbaar als je inlogt op mijn.golf.nl (voor golfers die de app GOLF.NL niet hebben). Er is geen internetverbinding nodig als je digitale pas in het buitenland op de app wil laten zien. Bij mijn.golf.nl is wel een internetverbinding nodig. Als je de app GOLF.NL niet hebt, kun je voor vertrek naar het buitenland een screenshot maken van je digitale pas en die foto tonen op de banen in het buitenland
  7. de barcode en QR-code op de digitale NGF-pas maken koppelingen mogelijk met kassasystemen en andere technische toepassingen op golfclubs

  Met ingang van 2021 zal op je digitale NGF-pas zowel je GSN-nummer als je NGF-nummer worden getoond. Het GSN-nummer begint met “NL”. Het NGF-nummer kun je beschouwen als je clubnummer. Je GSN-nummer is een nummer waaronder je handicap, scores en andere historistische data worden opgeslagen.

  Verder zal er niet langer "EGA Handicapbewijs" op de pas staan. Dat heeft te maken met de overstap van het EGA Handicap Systeem naar het Wereld Handicap Systeem.

  Namens de HC&R Commissie, 21/11/2020, John Siteur.