Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Drie kampioenen NGF competitie 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 1 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 2 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

SAVE THE DATE Family & Friends op zaterdag 6 juli !

07/05/2024
Lees verder

Saldo Rittenkaart in jouw Golfdashboard…

07/05/2024
Lees verder

De MATCHPLAY KAMPIOENEN 2023! Verslag

18/09/2023

De MATCHPLAY KAMPIOENEN 2023!

De apotheose van het Matchplay kampioenschap heeft op 17/9 plaatsgehad. Met s’ morgens de halve finales, in een miezerregen die iets langer aanhield dan verwacht, tussendoor de supporters wedstrijd voor een groep trouwe leden die, na hun eigen wedstrijd en een gezellig uurtje op het terras, de kampioenen verwelkomen op hole 18 met een daverend applaus voor de prestaties, en in de middag de spannende finales en troostfinales…, met een prijsuitreiking die met mooi weer op het terras kon plaatsvinden!    

 Het Matchplay-kampioenschap vereist een lange adem: vanaf 1 april t/m 10 september alle voorrondes spelen, eventueel bij verlies herkansen van  bruto naar netto en hoe dan ook zover mogelijk zien te komen. De WECO houdt braaf de standen bij op de website, bewaakt de planning, stimuleert het tijdige spelen en richt de finaledag in met alle taken die dan nog nodig zijn om de spelers gefocust maar ontspannen hun rondes kunnen spelen. Dat werkte ook zo: gedurende de dag was iedereen vrolijk, zowel de winnaars als de verliezers: zij waren immers allemaal al ver gekomen...

De Supporterswedstrijd Texas Kansas Scramble werd onverwacht gewonnen door team Hermus/Berkhout/van Wiggen/Sukhraj. Hun score was netto 66, één slag minder dan de naaste opponenten. De scores werden ietwat gedrukt door het Kansas tintje: het spelen op de green moest worden gedaan door degene van wie de afslag was gekozen en de flightgenoten moesten daar toekijken. Hoewel nieuwe vormen ook leuk zijn vond men een Gewone Texas scramble toch leuker 😊 Dus de volgende keer wordt iets nieuws gewoon weer iets ouds…    

 De Halve Finales 

In het Netto klassement won (verliezend finalist van 2022) Ron Platen de halve finale nipt (1 UP) van Marcel van Assem. Han Hordijk won knap van Martijn Serlie (2 om 1). Het verschil in handicaps maakte de wedstrijden extra spannend!    

In het bruto Dames klassement waren de halve finales als eerder gespeeld. Jannie Zeeman had gewonnen van Marianne van Dongen en Amira Sehovic van Sefi Vesters. Zij speelden alleen nog de Finales en Troost finales.   

In het bruto Heren klassement  kon Jos Schmidt niet tippen aan Rob de Waard en na een nog spannende 1e 9 tekende de winst zich snel af voor Rob: 4 om 2.

De halve finale tussen Paul van de Stadt en Maarten ter Laak was bere-spannend en werd pas in de Play-off beslecht met 1up voor Paul.

De Finales (plek 1 en 2) en Troostfinales (plek 3 en 4) 

De Netto Troostfinale tussen Martijn en Marcel kon helaas niet gespeeld worden vanwege een te pijnlijke blessure van Martijn. Marcel kreeg de withdrawal van Martijn en behaalde de 3e prijs.

De Netto Finale wedstrijd Tussen Han en Ron was erg spannend. Ron moest 8 slagen  winnen op Han, maar beet zich daar in vast op in en won knap met 2 om 1. Het was dus en gezellig en spannend. Ron nummer 1, Han nummer 2. Knap heren!

In de Troostfinales Bruto Dames liep het ook niet als gewenst: Marianne van Dongen werd ziek en moest al snel uitstappen. Sefi kreeg hier de withdrawal van Marianne en behaalde de 3e prijs.  

In de Finale Bruto Dames was het super spannend. Amira speelde direct sterk op de eerste 9 en stond 1UP na 9 holes. Vanaf de 10e hole t/m de 15e hield ze de voorsprong vast. Op hole 16 kon Jannie de 1 Down omzetten naar All square, hole 17 bleef dat zo, dus moest hole 18 de beslissing brengen. Daar won Jannie alsnog de wedstrijd met een mooie approach over het water en 2 putts. Een mooi potje golf, dames. Jannie nummer 1, dus clubkampioen en Amira nummer 2.

In de Troostfinales Bruto Heren mochten Maarten en Jos bepalen wie derde werd: Maarten liet hier het verschil in handicap zien won met 4 om 2 van Jos. Maarten behaalde dus de 3e prijs.  

Over de Finale Bruto Heren tussen Rob en Paul vertelde Paul achteraf dat Rob echt een klasse beter was. Toch laat de uitkomst zien dat Paul goed partij gaf. Maar als je vervolgens de par-3 holes voornamelijk birdies speelt, maak je het je opponent wel erg moeilijk. Rob won met 2 om 1 van Paul en Rob is de nieuwe clubkampioen.     

Het geheel van bekers, bokalen, bubbels paste maar net op de Prijzentafel en werd door Stefan en Jannie verdeeld  onder alle winnaars. De nummers 2 deden hun relaas over de prestatie van de nummers 1, de WECO werd meermalen bedankt en het was nog lang gezellig met de nablijvers!   

Kampioenen, gefeliciteerd! 

Voor meer foto's zie de fotogalerij of klik HIER

Dank aan iedereen die heeft meegeholpen om de dag tot een succes te maken, tot gauw..