Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Matchplay kampioenschap gaat weer van start!

02/04/2024
Lees verder

Openingswedstrijd 2024: Traditionele Special met de Golfbaan

01/04/2024
Lees verder

Golfclub Hitland opent golfseizoen met Onze Eerste: verslag

27/03/2024
Lees verder

Monthly Medal 1 van 2024: verslag

17/03/2024
Lees verder

Matchplay Clubkampioenschap 2024: de inschrijving is geopend!

14/03/2024
Lees verder

Damesteam KAMPIOEN NGF Competitie 2023!

08/05/2023

Het damesteam van Golfclub Hitland is kampioen!!  

Overtuigend werden alle wedstrijden in de derde klassen NGF Competitie Zondag 27 holes gewonnen…

Op zondag 7 mei was de laatste dag van de competitie, waarop het damesteam van Hitland zou strijden om het kampioenschap (3e klasse, poule 230) tegen golfclub Rijswijk op de Capelse golfbaan. Wij stonden bovenaan en Rijswijk tweede (ook op papier qua Hcp).

Onze captain Jannie gaf nog de laatste aanwijzingen en tips. Prudent spelen zegt Jacqueline altijd, en dat is ons motto geworden. Je kansen afwachten en niets forceren. 

In de teamgames moesten we helaas 2 x gewonnen geven. Stand: 4-2 voor Rijswijk.

Maar vlak onze krachten niet uit met de single partijen! 

Sefi had een beste dag en kwam als eerste binnen met dikke winst: 7&5. In de pocket. Daarna kwamen ook Jannie, Amira en Mary Ann met totaal 5 wedstrijdpunten binnen, en was het wachten op Jane die op de laatste hole 1 up stond. In onze team-outfit, stond het hele team als een roze cordon haar op te wachten. Ze verdedigde haar voorstand met hand en tand. Daar ze beiden even ver van de hole aflagen, werd er zelfs getost wie de laatste putt (of zou het de voorlaatste worden?) als eerste moest nemen.  Jane putte als eerste: in! En haar tegenstandster daarna ook. Stand bleef 1 up, dus nog 2 punten erbij. Eind stand 11-7 in ons voordeel en daarmee overtuigend KAMPIOEN!

De dag was niet alleen succesvol qua winst, sportiviteit en teamspirit, maar ook hadden we super geluk met het weer; we hielden het -op een miezertje na- droog ondanks alle voorspelde buien. Tja, bij de borrel/diner lukte dat niet echt en hebben we geklonken op een succesvolle en hele gezellige competitie!

Ons kampioenschap werd beloond met 8 mooie bossen bloemen. 

We promoveren nu naar de 2e klasse maar hoe dat gaat verlopen, zei Jannie in haar slot speech, hangt ervan af of de NGF inderdaad  (en helaas) vasthoudt aan het besluit om onze voorjaarscompetitie terug te brengen naar 18 holes, met een nieuwe aanpak voor een 2x9.

Met sportieve groet van de champions.