Nieuws

Corona Protocol voor wedstrijden van de golfclub: lees dit!

23/09/2020
Lees verder

Finaledag Matchplay Kampioenschappen 2020 levert boeiend spektakel...

23/09/2020
Lees verder

​Prinsendag 15 september 2020

18/09/2020
Lees verder

Jaarlijkse uitgaansdag van de dames 2020: Rijswijkse golfclub

18/09/2020
Lees verder

​Uitgaansdag senioren op woensdag 9 september 2020

14/09/2020
Lees verder

Corona tijd: Wedstrijden met beperkingen zijn weer toegestaan!

14/05/2020

Wedstrijden met beperkingen weer toegestaan!

Gaandeweg worden de regels voor het golf verder versoepeld. Waar staan de nu?

  • Vanaf 11 mei mocht er in weer gespeeld worden op de baan, maar nog geen wedstrijden behoudens het in het Nationale Sportprotocol  genoemde “Onderlinge (club)trainingswedstrijdjes/potjes”. Met de nodige maatregelen op de golfbaan kunnen we “vrije rondes” spelen  en 1-op-1  wedstrijdjes.   
  • Op 13/5 is door de NGF de regel hierboven verder uitgewerkt in het NGF Protocol. Daarin is nu opgenomen:  “'Zijn clubwedstrijden toegestaan?' met als  interpretatie: zie https://www.ngf.nl/over-de-ngf/nieuws/2020/mei/faq-clubs-en-banen-coronavirus-en-golf-in-nederland.”, met de volgende regels:  “Het organiseren van wedstrijden waarbij golfers van tevoren verzamelen en nadien met elkaar een drankje drinken en er een prijsuitreiking plaatsvindt is op dit moment sowieso niet toegestaan. Wat kan er nu wel? Het opmaken van een uitslag, middels ingeleverde scores die tot stand zijn gekomen doordat spelers die een ronde hebben gespeeld op basis van een gereserveerde starttijd waarbij zij niet eerder dan 10 minuten vooraf aanwezig zijn en na de ronde direct weer vertrekken is geen probleem. De uitslag kan je vanzelfsprekend online publiceren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bekende dames- en herenochtend. Voor de duidelijkheid: dus zonder groepsvorming voor- en achteraf.” Dit betekent voor de golfclub dat er weer klassementswedstrijden gespeeld mogen worden, onder de beperkingen als hierboven en het NGF Golfprotocol (o.a. het gebruik van digitale scorekaarten).

Volgens het eerste punt zijn we als Golfclub onze speeluren gaan gebruiken in “vrije rondes”.  Dit doen we tot het moment dat we intern zijn voorbereid op “stap2”.
Vanaf dat moment kunnen we de speeltijd dus weer inrichten voor de oorspronkelijke wedstrijdvormen.   
Het tweede punt dient nog  verder te worden uitgewerkt binnen de Golfclub.