Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Matchplay Clubkampioenschap 2024! De inschrijving is geopend!

27/02/2024
Lees verder

Voorjaar Eclectic tussenstanden na VE4

22/02/2024
Lees verder

Nieuwe IT-functies, februari 2024

13/02/2024
Lees verder

Save the Date ALV 30 April

13/02/2024
Lees verder

Bijpraten met Ton Fennema

13/02/2024
Lees verder

Cheque Family&Friends toernooi 2023 uitgereikt aan de Voedselbank

31/08/2023

Vanuit het Family & Friends toernooi van 8 juli werd wederom een prachtig bedrag gedoneerd aan het goede doel, de lokale Voedselbank Capelle aan den IJssel.

Naast de inschrijfgelden en de extra donaties van zowel Golfbaan Hitland als Golfclub Hitland werden grif nog wat extra donaties in de pot gedeponeerd, hetgeen een bedrag opleverde van €1330,05,=! 

Op 31 augustus hebben Gert Jan van Rooijen en Jannie Zeeman vanuit de golfclub de cheque  overgedragen aan Gert Abma, Kassem Taha en vrijwilliger Bassem. 

Doel van de Voedselbank is het aanvullen van basale levensbehoeften door het uitdelen van voedselpakketten voor inwoners van Capelle aan den IJssel die op of onder het bestaansminimum leven. Daarnaast brengt de Voedselbank Capelle aan den IJssel een bewustwordingsproces op gang bij bewoners, instellingen en politiek ten aanzien van armoede in Capelle aan den IJssel. Voorlichting en educatie zijn belangrijke onderdelen van hun aanpak.  Ook leveren zij een bijdrage in het terugdringen van verspilling en vernietiging van uitstekend voedsel, door snel te reageren op aanbieders van voedsel en te zorgen voor hygiëne, correct inpakken en goede koel en vriescapaciteit. In principe koopt de Voedselbank weinig voedsel in: supermarkten zijn sponsor. 

Dit alles en het daarna op de plek krijgen van de pakketten  is een hele puzzel voor de ruim 100 vrijwilligers deze Voedselbank rijk is! 

Onze donatie wordt ingezet op de Kindertasjes acties, dus we maken er weer vele kinderen erg blij mee. 

Wij zijn er weer trots op dat we hen mochten ondersteunen met ons aller financiële bijdrage. 
Dank aan iedereen voor de gulle bijdragen, namens Gert, Kassem en hun collega's! 

Op zaterdag 9 september organiseren diverse Voedselbanken samen met de lokale AH een landelijke voedselinzameling.

Ook de Voedselbank Capelle doet aan deze actie mee in de 3 Capels AH vestigingen en bij 3 AH vestigingen in de regio.

De inzameling bestaat uit diverse houdbare producten die in de winkel uitgestald staan. Nadat de klant de boodschappen heeft gedaan worden de goederen na de kassa ingeleverd bij medewerkers van de Voedselbank. Deze actie wordt jaarlijks meerdere keren georganiseerd, ook bij de Jumbo, en is altijd een enorm succes.

Wil je de Voedselbank daarbij helpen? Bel dan met contactpersoon Kassem Taha op nummer 06-11869929 !        

Groet van de WECO, Gert Jan en Jannie