Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Drie kampioenen NGF competitie 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 1 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 2 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

SAVE THE DATE Family & Friends op zaterdag 6 juli !

07/05/2024
Lees verder

Saldo Rittenkaart in jouw Golfdashboard…

07/05/2024
Lees verder

Cheque Family&Friends toernooi 2022 uitgereikt aan de Voedselbank

26/08/2022

Vanuit het Family & Friends toernooi van 9 juli werd een recordbedrag gedoneerd aan het goede doel, de lokale Voedselbank Capelle aan den IJssel.

Naast de inschrijfgelden en de extra donaties van zowel Golfbaan Hitland als Golfclub Hitland werden grif nog wat extra donaties in de pot gedeponeerd, hetgeen een bedrag opleverde van €1500,=! 


Op 26 augustus hebben Stefan Westerling en Jannie Zeeman vanuit de golfclub de cheque t.w.v. €1500,= overgedragen aan Gert Abma en Kassem Taha.  

We kwamen op "Uitdeel dag": iedere vrijdag zijn zo'n 20 vrijwilligers druk met het inpakken van dozen met levensmiddelen die vervolgens naar 4 kerken worden gereden om daar van vandaan te  worden uitgedeeld aan mensen die deze extra steun nodig hebben. 

Doel van de Voedselbank is het aanvullen van basale levensbehoeften door het uitdelen van voedselpakketten voor inwoners van Capelle aan den IJssel die op of onder het bestaansminimum leven.
Daarnaast brengt de Voedselbank Capelle aan den IJssel een bewustwordingsproces op gang bij bewoners, instellingen en politiek ten aanzien van armoede in Capelle aan den IJssel. Voorlichting en educatie zijn cruciale onderdelen van hun aanpak.  
Ook leveren zij een bijdrage in het terugdringen van verspilling en vernietiging van uitstekend voedsel, door snel te reageren op aanbieders van voedsel en te zorgen voor hygiëne, correct inpakken en goede koel en vriescapaciteit.
In principe koopt de Voedselbank zelf geen voedsel in. Dit alles en het daarna op de plek krijgen van de pakketten  is een hele puzzel voor de ca. 100 vrijwilligers de de Stichting rijk is! 

Naast Gert en Kassem, die ook in 2021 onze cheque aannamen, kregen we uitleg van Erik, die de leiding heeft over de te waarborgen hygiëne: de Voedselbank mag trots zijn op prachtige cijfers bij controles op dit gebied! 

Onze donatie wordt o.a.  ingezet op de geplande Kindertasjes acties, dus we maken er ook nog eens vele kinderen erg blij mee. 

Wij zijn er weer trots op dat we hen mochten ondersteunen met ons aller financiële bijdrage. 
Dank aan iedereen voor de gulle bijdragen, namens Gert, Kassem, Erik en hun collega's! 

Groet van de WECO, Stefan en Jannie.