Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Van Proware WEBAPP naar PARROW APP

19/12/2023
Lees verder

Inschrijven op wedstrijden 2024 / Golfdashboard

13/12/2023
Lees verder

Texas Scramble 3-stokkenwedstrijd 10 december, verslag

13/12/2023
Lees verder

In memoriam Harrie Verstraten

12/12/2023
Lees verder

Finale Ballenlawine 2023: verslag

12/12/2023
Lees verder

Bijpraten met GJ

12/12/2023

Ries Rook gaat in gesprek met leden van onze golfclub. Deze maand november spreekt hij met Gert Jan van Rooijen   

Aflevering 9 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Al een tijdje werk ik als Full-timer Pensionado. Begin 2011 kreeg ik de kans om onze sportzaak Pionier Sport te verkopen en zo vroegtijdig met pensioen te gaan. Mijn beide ouders zijn vroeg overleden en hebben die kans nooit gehad. Dat zet voor jezelf je toekomst plannen.    

Hoe lang speel je al golf?  

17 jaar alweer. In 2007 heb ik mijn GVB gehaald maar door werk en gezin was golf nog een sporadische bezigheid.

Hoe ben je met golf in aanraking gekomen?      

Via een tennismaatje dat was gestart met golf. Kon een keertje mee met hem om bij Hitland af te slaan en mocht daarna met hem op de par-3 baan spelen. Het heeft mij gelijk gepakt. 

Hoe kom je nu bij Golfclub Hitland terecht?

Na wat los-vaste golfafspraken werd ik in 2010 lid bij GVN en Golfclub Crimpenerhout, een 9-holesbaan. Met GVN speelde ik soms ook mee met Balletje-Balletje op Hitland. Toen de voorkeur steeds meer naar 18 holes ging maakte ik in 2015 de sprong naar Golfclub Hitland. De baan is prettig en krijgt onderhoud technisch de laatste jaren gelukkig de aandacht die het verdient.

Ben je een competitieve speler of loop je liever een ontspannen ronde?

Zeg maar rustig competitief. Je speelt golf met of soms tegen andere golfers. Het gaat nog steeds om met zo min mogelijk slagen je ronde te spelen.  Het gaat mij niet persé om te winnen maar wel om je beste spel te spelen. Dat is eigenlijk ook mijn makke.
Daarbij maak je interessante ontmoetingen met andere spelers en leer je van elkaar. Gedreven spel en gezelligheid kan prima met elkaar hoor.
Oh ja, daarbij speel ik NGF-competitie in het leukste seniorenteam van Hitland.     

Welke hole heeft je voorkeur op Hitland?

Hole 16 en ook hole 8 vind ik fijne par-5 holes. Met een goed baanmanagement is par best mogelijk. Sporadisch zelfs een Birdie. 

Hoe lang ben je al lid van de Golfclub?

Zoals eerder verteld sinds 2015 dus bijna 9 jaar en met veel plezier.   

Wat is je huidige handicap?

Momenteel is dat 16.3. Was ooit lager maar door het WHS-systeem nu wel wat reëler. Handicap is geen streven maar een gevolg. Toch heb ik het idee dat met minder fouten meer in mijn golfspel zitten.    

Heb je nog ambitie in golf, of vind je het wel prima zo?

Met 72 jaar ontkom je niet aan wat verval. Ik ben geen talent en moet het van hard werken hebben. Vaak train ik op de drivingrange of oefengreens, neem regelmatig les en spar graag met golfvrienden of teammaatjes. Ik probeer te leren van mijn fouten, lees mij graag in en investeer in goed materiaal. Zo hoop ik m’n vorm te behouden.

Buiten golf spelen op Hitland doe je nog veel meer bij de baan en Golfclub, wat is dat?

Geen club kan zonder vrijwilligers. Zo help ik in de WeCo (weekendcommissie) met het organiseren van wedstrijden. Op de eerste maandag in de maand verzamelen zich een aantal Helpende Handjes de baan met werkzaamheden waar de greenkeepers niet aan toekomen zoals het onderhouden van de schuilhutten, werk rond de drivingrange en terugplaatsen van uitgeslagen plaggen. We kunnen nog best wat handjes gebruiken, ook in de commissies. 

Hoe ervaar je het clubleven bij de Golfclub?  

Van mij mag dat wel intenser. Samen iets doen wat je gezamenlijke passie is.  De commissies organiseren leuke wedstrijden wat veel inzet vergt en dan is het weinig bevredigend hoe matig de opkomst soms is.

Nieuwe leden zijn nodig bij de Golfclub, heb jij enig idee om dat te realiseren?

Veel golfers met een jaarkaart beseffen te weinig hoe leuk het golfen in clubverband kan zijn. We proberen actief te werven met reclame-uitingen, proeflidmaatschappen voor €25,00 en de mogelijkheid om eens een evenement mee te spelen. Als clubspeler leer je andere spelers kennen én je leert gemakkelijker te spelen. Daarvoor moet je dat wél zelf willen ervaren.    

Doe je ook wel eens mee met de Clubwedstrijden?

Jazeker speel ik regelmatig wedstrijden. Alhoewel ik afgelopen seizoen minder golfrondes heb gespeeld. Gevolg van een schouderblessure opgelopen tijdens het skiën en daardoor een dipje in mijn spel.  Ik kom dat wel weer te boven. De schouder wordt weer sterker en ik krijg weer meer grip om m’n spel.            

Wat is de mooiste bal die je ooit geslagen hebt?

Een Hole in One tijdens de Capels Senior Open op hun hole 10. Eerst komt het ongeloof, daarna de vreugde en daarna de schrik van de consequentie. Werd uiteindelijk een duur rondje. In 2018 heb ik dat nog eens dunnetjes overgedaan bij Hole 9 op Hitland tijdens de Koningswedstrijd. Het blijven aparte ervaringen en het went nooit.     

Wat zou jij willen verbeteren bij de Golfclub?  

Tja. Soms heb ik het idee lid te zijn van 3 verschillende clubs. Er mag wat meer als collectieve club gewerkt worden. Na de Coronatijd is de onderlinge binding wat losser geworden maar wellicht komt dat langzaamaan weer terug.

 Wat nog te melden! 

 Een nieuwe hobby van mij is dat ik oude clubs gebruikt om er een tweede leven van te maken in de vorm van kustwerken die hun weg wel zullen vinden bij de Golfclub of elders.