Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

De WECO heeft dringend jullie hulp nodig!

13/07/2024
Lees verder

Nieuws van de baan: SUNday FUNday 4/8

11/07/2024
Lees verder

Nieuws van de Baan: Stimp* meting van de greens

11/07/2024
Lees verder

Vooruitblik finales MP kampioenschap 2024 en Texas Scramble

11/07/2024
Lees verder

Family&Friends 2024 groot succes

08/07/2024
Lees verder

Ballenlawine Lustrum wedstrijd 2023; verslag

10/07/2023

Lustrumballenlawine 7 juli: 

Afgelopen vrijdag is er een bijzondere ballenlawine door de heren gespeeld. Bijzonder vanwege het dertigjarig bestaan van Golfclub Hitland, dat deze weken het lustrum viert met allerlei activiteiten.

De start verliep bijzonder, zeg maar chaotisch doordat er een niet gekwalificeerde flight direct voor de wedstrijd uitliep. Na grote vertraging heeft de marshall Piet deze dames op de 6e hole naar de par 3-baan gedirigeerd. Ook speciaal waren de nieuwe vlaggenstokken, die niet alleen recht staan, maar ook verjongen naar beneden toe, waardoor de hole nu groter lijkt. Een echte verbetering… Into the hole!

Het weer was zeker bijzonder vanwege de verzengende hitte. Veel spelers arriveerden fysiek en mentaal uitgeput op het terras, maar er is wel behoorlijk goed gespeeld met 62% scores van 30 punten of meer. Het is verbazingwekkend hoe goed de baan zich na de hitte van twee weken geleden hersteld heeft. Het gras van de fairways lijkt op veel plaatsen wel een tapijt, maar onder de bomen blijft het een taaie uitdaging om je bal nog terug te vinden. Provisionals slaan blijft ons advies om terug sjouwen te voorkomen..

De lustrumcommissie had aanvullende bijzondere verrichtingen in petto. Naast de reguliere neary op 9 scoorde Jan van Wijk op 4 nog een tweede superafslag. Jos Schmidt verzilverde zijn kans op 7 en Klaas van Zanten legde de bal op 15 in de buurt van de pin. De vlag op hole 11 bleek onbereikbaar, zodat er uiteindelijk drie neary-prijzen naar deze heren gingen. Rest nog te vermelden dat Jaap Snoek in topvorm de fore-green van de Leary wist te bereiken en dat dat Sjaak Verburg onvervaard op hole 1 de Snoekie voor zijn rekening nam. De wedstrijd is gewonnen door Nico Ammerlaan met Arie van Wiggen als runner-up.

De festiviteiten werden opgeluisterd met een doosje Supersoft ballen voor iedere speler bij aanvang en een aangeklede borrel na afloop.
Volgende week vrijdag gaan we tijdens op de Zomeravondwedstrijd in de reprise met een heuse aangeklede vlaggetjeswedstrijd!

De Herencommissie.