Nieuws

Save the date! Family & Friends voor leden en niet-leden..

24/05/2022
Lees verder

Geslaagde Openingswedstrijd in het zonnetje!

23/05/2022
Lees verder

Matchplaykampioenschap lekker op gang!

13/05/2022
Lees verder

NGF competitie weer achter de rug..

12/05/2022
Lees verder

Schrijf nu in op de Strokeplaykampioenschappen 2022!

12/05/2022
Lees verder

Aanpassing Out of Bounds en markering van hindernissen

13/04/2022

Op dinsdag 12 april is de vrijwilligersgroep weer druk aan het werk geweest. Deze keer met het aanpassen en verbeteren van de markering van de hindernissen op diverse plaatsen in de baan. 

De grootste en meest opvallende verandering  is dat op hole 2 de “Out of Bounds markeringen” (witte palen) aan de linkerkant van de fairwayen op hole 5 aan de rechterkant van de fairwayzijn vervangen door palen met een rode kop.

Daardoor wordt op die twee holes het gebied voorbij de rode markeringen nu aangemerkt als een laterale hindernis. 

Aan de rechter kant van de fairway op hole 7 zijn de witte palen verplaatst naar de rand van de sloot en is er d.m.v. palen met een rode kop een “penalty-area” gecreëerd.

Deze aanpassingen kunnehet gevolg van mislukte slagen beperken, doordat er op hole 2 en hole 5 niet opnieuw gespeeld moet worden vanaf de plek waar de mislukte slag gedaan werd. In plaats daarvan mag de hindernisregeltoegepast kunnen worden, daar waar de bal de grens van de betreffende hindernis passeerde.  Op hole 7 blijft het gebied voorbij de witte palen natuurlijk wel “Out of Bounds”,  maar ook daar mag de hindernisregel toegepast worden als de bal in de rode “penalty-area” terecht is gekomen.

Deze aanpassingen zullen de doorstroming in de baan ongetwijfeld ten goede komen!

Vanuit de vrijwilligersgroep, John Siteur.