Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Drie kampioenen NGF competitie 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 1 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

Heren Senioren 2 kampioen 2024

08/05/2024
Lees verder

SAVE THE DATE Family & Friends op zaterdag 6 juli !

07/05/2024
Lees verder

Saldo Rittenkaart in jouw Golfdashboard…

07/05/2024
Lees verder

3-Bal Matchplay: Sandra vertelt..

09/05/2021

FUN driebal Matchplay op 8 mei 

Onderweg naar de golfbaan om 12 uur vroeg ik mij af waar ‘fun’ eigenlijk voor staat. Volgens mij voor plezier maar hoort daar ook de hele middag regen bij? Het enige voordeel daarbij is dat er meer zuurstof in de lucht zit, maar daar blijft het dan ook wel bij. Toch moet ik opmerken dat het spelen in de regen bij mij meestal goede resultaten oplevert.

Maar voordat ik met mijn flightgenoten Jannie en Stefan de baan in ging lag de trolley van Jannie al ondersteboven tussen de struiken bij de ingang van het clubhuis. Misschien toch een beetje fun?

Het was een stableford driebal matchplay wedstrijd, dus je speelt tegen je twee flightgenoten. Van tegen elkaar spelen was niet echt sprake in mijn beleving want ik speelde mijn eigen spel en het was gewoon gezellig. Het ging steeds meer op fun lijken. 

Zeker toen ik op hole 7 Patrick heel hard terug zag rennen achter zijn paraplu aan. En bij hole 9 kwam Erwin hard terug gerend richting de teebox van hole 9. Wat bleek, zijn paraplu was in het water gewaaid en ging langzaam richting de overkant. Maar 2 meter voordat de paraplu bij de kant was draaide de paraplu op zijn kop en verdween onder water. Het woord fun werd steeds duidelijker. 

Het werd zelfs plezierig vanaf hole 13 toen het niet meer regende en het ook niet meer waaide. 

Op het terras begon het invullen van de scores en dan bedoel ik niet de stableford scores maar de onderlinge punten die per hole verdeeld moesten worden (6 punten). Dat was pas leuk want dat bleek best lastig te zijn. 

Toen uiteindelijk bleek dat ik met 49 punten Jaap Snoek (48 punten) en Wim van Winden (47) voor was gebleven was er echt sprake van FUN.

Mijn flightgenoten vielen ook in de prijzen want Jannie had de Longest op hole 3 en Stefan had de neary op hole 9. Patrick won de longest op hole 3. 

Al met al toch een geslaagde plezierige dag en het was fijn om na afloop met elkaar weer gezellig iets te kunnen drinken al werkte het weer niet echt mee. Ik kan iedereen aanraden om met een funwedstrijd in het weekeinde mee te spelen.

 Sandra van Dongen

 De uitslagen, met veel "No returns" en leuke scores: