Sint Nicolaas en Zwarte Piet op bezoek bij de GC-Hitland-senioren, 01-12-2016

Je mag gerust reikhalzend zeggen - zo zaten de senioren van GC Hitland uit te zien naar Sinterklaas en zijn knecht. Hoe zou de knecht er uitzien ? Nog gewoon volgens traditie, of aangepast aan de dolgedraaide maatschappelijke discussie over het slavernij-verleden ? Na een gezellige golfronde over 9 holes in rustig, grijsbewolkt herfstweer en onder het genot van een rondje drankjes van de commissie en een heerlijk stuk banketstaaf (waarbij een gebaksvorkje was aangeleverd !) zaten we dus af te wachten. En ineens was het zo ver. Opluchting alom - Piet was heel mooi, intensief zwart. Een echte Moor. Wie Joke Vendrig onder de aanwezigen had opgemerkt wist het al wel bij voorbaat : dit gaat allemaal goed komen ! 

Het welkomstgezang ging een beetje schuil onder de CD met sinterklaasliedjes maar dit verhinderde Piet niet om scheutig met kruidnoten en snoep te strooien ! Sinterklaas schonk allereerst aandacht aan de zieken en ook aan partners die het de laatste tijd zwaar hebben. Een mooie bak hyacinten werd hun deel. Daarna volgde de traditionele causerie van Sinterklaas - een huzarenstukje van cabaret-kunst. Met vrij weinig gegevens als uitgangspunten weet hij de nodige inhoud toe te voegen waardoor er een vermakelijke show uit rolt ! Diverse leden moesten eraan geloven, maar ze hoefden niet bang te zijn voor strenge straffen - want bij onze normen en waarden hoort een milde bejegening. Ter aanmoediging werden diverse cadeautjes uitgereikt. Wel werd Zwarte Piet zelf bijna eventjes bedreigd met ontslag, maar ook dat waaide gelukkig snel over.

Bisschop Nico was niet erg te spreken over het zingen van de groep - dit moet komend jaar beslist beter, anders zwaait er wat ! Enige compensatie kwam gelukkig voort uit de kelen van twee goede zangers die het aandurfden de Stoomboot ten gehore te brengen. Bravo !

Onze voorzitter sprak Sinterklaas toe en gebruikte daarbij een heus gedicht. Als je moderne gedichten onder ogen krijgt weet je vaak niet of het nou een stukje proza is, of toch poëzie. In het onderhavige geval klopte het rijm echter goed. Sinterklaas wekte in zijn reactie de indruk dat hij in 2017 weer op bezoek wil komen. We hopen van harte dat dit doorgaat !! En Piet mag best weer zwart zijn.

De bijeenkomst werd beëindigd met de prijsuitreiking - de gelukkigen mochten deze keer dus hun prijs uit de handen van een zeer beroemde gast ontvangen die bovendien het uitdelen in zijn genen heeft. De erelijst ziet er als volgt uit (neary en longest waren deze keer niet uitgezet).

Dames                                                              Heren .

Nelly Hermans 25 pt                                     Dick Trouw 26 pt

Marjan Hermann 23                                     Gert Jan van Rooijen 24

Annie Koolhaas 22                                        Frans Peelen 24

Myra Spierings 22                                         Rien van Tol (!) 22

Trudy v.d. Berg 21                                         Geert Boerma 22

Na het zoenen door Zwarte Piet waren deze 5 winnende dames als zodanig ook visueel herkenbaar.

Uiteraard hadden diverse groepjes spelers een gelijk aantal punten. Daarbij geldt dan dat de laagste handicap wint. Of het komt door de gouden greep van Sinterklaas persoonlijk. Dat kan op een feestdag als deze allemaal best gebeuren.

Seniorencommissie,

Geert Boerma

Ga terug