Ledenpagina

Ballenlawine 2021 weer ingepland

Als je geen plannen maakt gebeurt er niets dus is de Heren commissie weer gewoon aan de slag gegaan met het inplannen van de Ballen Lawine wedstrijden voor 2021. Wat ervan terecht komt gaan we leren maar wij blijven enthousiast. 2020 was dan een rampjaar maar qua golf mogen we ons nog gelukkig prijzen.

De Ballenlawine-competitie bestaat dit jaar weer uit 12 wedstrijden. De 8 beste stableford scores tellen mee voor het eindklassement. Als we maar 11 wedstrijden spelen dan tellen de beste 7, enzovoort, enzovoort. In 2019 ging een wedstrijd niet door omdat het te nat, te koud of te warm was, in 2020 is daar een andere reden bij gekomen. Toen maar 5 wedstrijden geen diner en prijzen ophalen bij de deur.

Daarnaast zijn er de dag prijzen voor de Neary en de Leary (1e bal natuurlijk wel op de fairway maar dat spreekt voor zich).

Na afloop van de wedstrijden wordt er wat gedronken met de flight genoten. Halverwege de competitie is er een Diner (vis of vlees) met uitreiking van de dagprijzen. Aan het eind van het seizoen is er een afsluitend Diner met de spectaculaire prijsuitreiking. Dan is het ook echt een Ballenlawine en gaat menig speler met een voorraad(je) ballen naar huis.

Natuurlijk wordt er ook gestreden om de wisselbokaal en voor het 5e jaar nu ook voor de befaamde Green jacket (One size fits all)

Dus niet elke wedstrijd prijsuitreiking maar 2 keer in het seizoen. Dat is mede de kracht van de Ballenlawine, je hoeft niet te wachten op de laatste flight. Dat al die vroege starters dan toch nog op het terras zitten als de laatste binnenkomt is hun eigen keuze.

De heren commissie is dit jaar versterkt met de komst van Hans de Moor, hij dacht: ik doe toch altijd mee dus kan net zo goed meehelpen met de organisatie. Welkom Hans.

Verder bestaat de Heren commissie uit de volgende leden.

• Ries Rook, onze voorzitter en grote leider,
  • Jos Hermans, onze planner en spreadsheet virtuoos
  • Danny Fennema, onze penningmeester en nog lang geen 60 jaar maar wel een oude ziel.
  • Charles van der Does, al lang 60 geweest maar jong van geest
  • Jaap Snoek, captain slow.
  • Ed Trion, voorvechter van vernieuwing (pinbetaling)
  • Hans de Moor, onze nieuwkomer dit jaar dus
  • Jan van Wijk, bijna een parretje.

De wedstrijdkalender van de Ballenlawines van 2021

BL

Bijzonderheden

Ballenlawine 01

Ballenlawine 02

Ballenlawine 03

Ballenlawine 04

Ballenlawine 05

Ballenlawine 06

Starten van 1 en 10

Tussentijdse prijsuitreiking met maaltijd

Ballenlawine 07

Ballenlawine 08

Ballenlawine 09

Ballenlawine 10

13 augustus

Ballenlawine 11

27 augustus

Ballenlawine 12

Starten van 1 en 10

Finale met prijsuitreiking en diner

Zet bovenstaande data vast in je agenda en vergeet niet je tijdig in te schrijven, de inschrijving op Proware gaat 2 maanden voor de speel datum open.

Er is per wedstrijd plek voor 30 spelers en ook hier geldt “vol is vol”, we doen natuurlijk ons best om bij overschrijving deze spelers alsnog te plaatsen maar dat is helaas niet altijd mogelijk.

Mocht je onverhoopt toch niet kunnen zeg dan tijdig af zodat we andere spelers een kans kunnen geven. Het spreekt voor zich dat een “No Show” niet wordt gewaardeerd.

Tot ziens op Hitland, namens de Heren Commissie, Jan van Wijk