Groene Hart golfdag 2015

Het seniorengolf van GC Hitland stond op 23 april 2015 - volgens sommigen voor de 9e keer - in het teken van het "Groene Hart".

Dat is een gebied in onze regio waar enkele leden van onze club hun bestaan vinden in het kweken van prachtige planten en heesters. En waar ze terecht trots over kunnen praten. Nog mooier : ze geven op die dag een aanzienlijke partij van hun natuurprodukten gratis weg als prijzen bij onze golfwedstrijd!

Deze prijzenregen stond vanaf de avond tevoren al klaar op het terras van restaurant HIT. Zo kon een ieder voorafgaand aan het golfen al ruiken aan de 's-namiddags te verdelen bloemenweelde. Ondanks het vroege uur waren alle spelers mooi op tijd aan de start. Het incasseren van de gelden en het uitgeven van 78 scorekaarten in 20 minuten werd mogelijk gemaakt door de zeer overzichtelijke voorbereidingen - hier en daar in kleurendruk - van onze Gerard v.d. Graaf .

Het heel redelijke golfweer verbeterde nog toen de zon vanaf het middaguur ging schijnen. Alle golfers waren mooi op tijd terug en namen plaats aan de zonbeschenen tafels.

Het was toen nog niet bij iedereen bekend dat er in ons midden een lege plek was gevallen. Een plek die tot zeer kort geleden nog actief werd ingenomen door onze golfvriend Jan Hogendoorn - hij leefde in de gevarenzone met een zeer ernstige ziekte aan de alvleesklier. Jl. dinsdag is hij overleden.

Op voorstel van voorzitter Wim van Winden hebben wij hem staande, met een minuut stilte, herdacht.

En vervolgens gingen we toch weer voort met onze plezierige bezigheden.

Theo Stolwijk en Rien van Tol betraden het speeltoneel en hebben de voltallige menigte een uurtje heerlijk bezig gehouden met hun prijsuitreiking. Theo gaf af en toe een korte cursus plantkunde en Rien stuurde de prijswinnaars erop af. Alles doorspekt met een krachtige dosis humor en enthousiasme.

Komisch was deze keer dat, doordat er wat veel prijzen stonden, deelnemers met lage scores vaak met twee planten wegkwamen.

Extra aandacht kregen enkele zieken, de leden van de seniorencommissie, het personeel van restaurant Hit, het personeel van Golfbaan Hitland en de greenkeepers. Ze zijn allemaal verrijkt met een fraaie potplant of -struik.

En de twee "toneelspelers" werden hartelijk dank gezegd - met een cadeautje. Immers,

we zijn de gulle sponsoren zeer dankbaar voor deze royale traktatie !

De uitslagen verschijnen spoedig elders op de site.

De Seniorencommissie

Voor de foto's, klik op senioren en vervolgens op foto album. Excuus voor de late plaatsing.