Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Jumbo Pro Challenge 2023 wederom een groot succes

In de vijfde editie namen 23 teams de uitdaging aan tegen het Pro-Team, dat dit jaar bestond uit Xavier Ruiz Fonhof, Janna de Ruijter en Tim Kuiper van Golfschool Hitland, en Foursome clubkampioen Wim van Winden van Golfclub Hitland.
Jumbo Sports Hitland sponsorde de prijzen en de inschrijving was al snel nagenoeg vol met zowel veel oude bekenden als enthousiaste nieuwkomers!

In de bekende Texas Scramble, met een 1/8 team handicap verrekening, vanaf rood, met  minimaal 4 te kiezen afslagen per persoon werden er weer vele mooie scores genoteerd op de speciale Scorekaarten! Tot aan de prijsuitreiking bleef de score van het Pro-Team een verrassing. Vorig jaar én in 2021 59 bruto: konden zij dat evenaren?   

Tim verloste de deelnemers van hun spanning: hole-voor-hole werd weer bekendgemaakt wat de scores van de pro's waren: 2 prachtige eagles op de par-5 8e en 16e, 6 birdies, 9 parren en (helaas) 1 bogey. De pro's kwamen tot een bruto score van 62, een mooie score gegeven wat blessures in hun team. Maar ook dus kans voor de uitdagers...   
Daar zaten veel mooie uitslagen tussen! 

Het hele veld speelde gemiddeld 70 bruto, dus gemiddeld "onder de baan": erg goed!
Het beste team speelde zelfs bruto 1 slag beter dan de Pro's, want ook zij hadden een paar goede longhitters in het team en in de verslaglegging werden ook wat bijzondere lange putts vermeld.. Zij speelden 10 birdies en 8 parren..

Maar liefst 13 teams speelden dit jaar netto beter dan de Pro's, dus de Pro's zinnen op wraak in 2024..

  • 1e prijs: team Teun van der Poel  met +6 op het Pro-team (team handicap 8)
  • 2e prijs: team Erwin Bravenboer  met +4 op het Pro-Team (team handicap 1)
  • 3e prijs: team Erwin van Dongen  met +4 op het Pro-team (team handicap 9)

Longest drive dames: Cheryl van der Tak 

Longest drive heren: Erwin Bravenboer 

Neary: Marcel van Assem

Na de prijsuitreiking werden JumboSports en de Pro's in het zonnetje gezet en in datzelfde zonnetje werd nog gezellig nagetafeld met alle spelers en hun gasten!   

Tot volgend jaar en..

Pro-team: Bedankt!

Voor alle Foto's zie de Fotogalerij: klik HIER.