Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Monthly Medal 6 in het water: verslag

09/08/2023
Lees verder

Handjes-bij Hitland, augustus 2023

08/08/2023
Lees verder

Dames finale zomerkampioen 2023: verslag

02/08/2023
Lees verder

Heren Ballenlawine 6 en tussenstand 2023

28/07/2023
Lees verder

Bijpraten met Ed Trion

28/07/2023
Lees verder

Feestelijke lustrum zomeravond

17/07/2023

Zomeravond Lustrum wedstrijd op 14 juli

Golfbaan Hitland in optimale conditie en een zwoele zomeravond vormden afgelopen vrijdag het decor voor een drukbezochte lustrumactiviteit. Om het bijzondere karakter te illustreren was de 9-holes ronde opgezet als vlaggetjeswedstrijd op basis van stablefordpunten. De handicap van de baan vermeerderd met de persoonlijke playinghandicap bepaalde de plaats waar de spelers hun vlag moesten planten.

De goed gelopen ronde leidde tot een enorme bos vlaggen op hole 18. En er waren ook zes spelers die met een extra punt hun vlag binnenbrachten op het terras… Een onverwacht probleem voor de wedstrijdleiding, die maar drie prijzen ter beschikking had. Diverse methodes om een winnaar te bepalen passeerde de revue tijdens een hilarisch overleg tussen niet geheel belangloze deskundigen. Het systeem gaf een ranking aan op basis van de laatste 3 best gespeelde holes, maar er waren ook argumenten om de volgorde op basis van de laagste handicap te bepalen.

Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt door lustrumcommisaris Charles van der Does en werd Wim van Winden gekozen als winnaar van de avond. Op basis van hun handicap mochten Jan van Wijk en Sefi Vesters respectievelijk de 2e en 3e prijs in ontvangst nemen terwijl de overige mededingers met 19 punten eervol vernoemd werden. Het was de gezellige afsluiting van een informeel zomerpotje gevolgd door een hapje en een drankje!