Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Foursome Clubkampioenschap 2023 – samenwerken, niet mopperen

Foursome op golfclub Hitland op zaterdag 26 augustus, vroeger was het ondenkbaar om een clubkampioenschap op de zaterdag te spelen, maar goed.

Om de beurt tegen dezelfde bal slaan tot hij in de hole ligt, of onvindbaar is in de rough. Of je bij dit kampioenschap met je eigen partner de baan in gaat of met die van een ander, dat wil nog wel eens schelen. Het waren maar 4 ‘echte koppels’, waarvan het beste ‘slechts’ vijfde werd.  
Samenwerken en niet mopperen dus en vooral geen sorry bij een afzwaaier. Dus, ‘geeft niet’, ‘kan gebeuren’ en ‘daar lag ik vroeger zelf ook wel eens’ en ga zo maar door. Samen iets leuks doen komt bij golf niet zo vaak voor. 

Mooi allemaal, maar gescoord werd er voor geen meter, even afgezien van de top vijf natuurlijk.

Met kop en schouders staken Willem Kaat en Richard Ouwerling boven het maaiveld uit. Ze deden het samen: samen leren, samen verbeteren etc. het motto van Golfclub Hitland. Met 70 slagen netto werden ze clubkampioen.

In zijn kampioenstoespraak dankte Richard de wedstrijdleiding (Willem en Jannie) en meldde hij dat Willem bij hem mocht blijven eten. Dat is nog eens vriendschap. 

De overige uitslagen:

Runners-up tot eigen verrassing Jan de Wever en Sam Karreman, 72 netto

3e plaats: Jannie Zeeman en Sefi Vesters, 76 netto

Nog één kampioenschap (matchplay) te gaan op zondag 17 september.

Met dank aan verslaggever Han! 

Voor alle foto's zie de fotogalerij: Fotoalbum | Golfclub Hitland

Ga terug