Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

Extra informatie Lustrumwedstrijd Family & Friends 2023!

26/06/2023
Lees verder

Rydercup 2023: grote winst USA!

26/06/2023
Lees verder

Dames Uitgaansdag 2023 Rijswijkse Golfclub: verslag

22/06/2023
Lees verder

Spelerstoelichting Rydercup 2023

20/06/2023
Lees verder

Verslag Strokeplay kampioenschappen 2023

19/06/2023
Lees verder

Jos slaat een hole-in-one!

15/06/2023

Zondag 11 juni, de eerste tropische dag van 2023 en de dag waarop we met golfclub Hitland de eerste dag van de strokeplay kampioenschappen spelen.

Ik ben dit jaar voor het eerst lid van een golfclub en het jaar zit vol met “mijn eerste …”. Dit is mijn eerste kampioenschap strokeplay en ik doe mee in het netto klassement. Ik ben ingedeeld bij Theo Berkhout, de eerste keer dat ik met hem speel. Een geweldige vent die al 20 jaar op Hitland rondloopt.

Mijn eerste 9 holes gaan in 46 slagen en Theo in 50. We moedigen elkaar op de 10e tee nog aan om de tweede negen minder slordig te spelen. Op hole 11 maken we beide een par. Theo via een geweldige drive tot 4 meter van de hole en een put die er (wederom) net naast gaat en dus easy par voor Theo. Ik lag achter de linker bunker en maak een chip en een put voor Par. Door naar hole 12 waar ik voor de eerste keer een putt voor birdie heb (maar maak een bogey). 

HOLE 15.. 

Aangekomen bij hole 15 slaat Theo eerst maar helaas gaat zijn bal in het riet of misschien net droog. Ik tee mijn bal op en pak mijn ijzer 6.
141 meter tot de vlag, links opzetten en de wind zijn werk laten doen. Ik raak de bal niet lekker en met een grote fade gaat de bal over het water op het gras en rolt de green op. Ik ben niet trots op de slag maar wel blij met het resultaat.

Terug naar Theo die opnieuw slaat en… helaas weer water. Theo dropt en speelt zijn bal richting de green.
“Waar is mijn bal eigenlijk?” vraag ik in het loopje aan Theo. "Achterop de green" zegt hij en daarmee laten we het voor nu. We gaan nog even zijn eerste bal zoeken die misschien net door het riet er toch nog kan liggen. We vinden de bal van Theo niet en hij loopt naar zijn bal net voor de green om verder te spelen.

Ik loop naar de achterkant van de green en zie mijn bal niet. Achterop de green sta je bovenop en ik zie mijn bal nergens. Een lichte vorm van irritatie bekruipt me. Ik zal die bal toch niet kwijt zijn! Intussen putt Theo zijn bal richting de vlag.

Nog eens goed in het rond kijken en dan gebeurt het. Ik ga voorzichtig toch maar eens bij de hole kijken. Als ik de bal echt nergens kan zien is dat nog een mogelijkheid. In het loopje denk ik nog “nee, dat zal toch niet”.

En ja, hoor:  mijn bal lag in de hole met mijn naam in oranje naar boven! Een geweldig details waardoor ik gelijk zeker was.
Mijn eerste hole-in-one is een feit! Het gevoel dat dan door je heen gaat… dat gun ik iedereen. De blijdschap, de high fives, het ongeloof, de verbijstering. Theo putte zijn bal erin en was net zo blij om voor iemand, voor het eerst van zijn leven, een één te mogen noteren.

De tweede negen gingen in 40 slagen (een all-time low).

Bruto 86, netto 67 en 40 stablefordpunten.

Voor het eerst sta ik, na de eerste dag, eerste in het netto klassement.

Al die eerste zijn leuk maar 11 juni 2023 is memorabel voor mij voor die éné slag. Mijn HOLE-IN-ONE.

Groet van Jos Schmidt.