Heren Senioren 1

Heren Senioren 1 bestaat in 2017 uit:

Kees Koolhaas (captain), Piet van Bokkum, Wim van Winden, Fred Rogaar, Kees Vendrig, Frans Wessel, Harry van de Berg en Barend van Thiel

Heren Senioren 1 van Golfclub Hitland komt uit in de 3e klasse van de categorie Heren Senioren 27-holes (poule P23).

Klik hier voor de wedstrijden en uitslagen.

Wedstrijd senioren 1 op 14-4.

De wedstrijd vond plaats op golfbaan de Kroonprins te Vianen. Gastheer was golfclub De Lingewaelsche en de tegenstander golfclub Almkreek.

De hoogste begroeiing op de golfbaan is ca. 120 cm. Kennelijk is de CO2presentie
onvoldoende. Storm blies ongehinderd over de baan, het was ijskoud.
We verloren met 14-4. Toch was het een spannende wedstrijd, mede blijkens de
uitslag van 4 verloren partijen: 3x 0/1 en 1x 1/2. Gelet op het handicapverschil is de uitslag niet
onverwacht maar gezien het wedstrijdverloop hadden wij kunnen winnen.
De meeste van ons troffen een interessante aardige tegenstander met wie met gemak urenlang gediscussieerd en geborreld kan worden maar niet iedereen viel dit gunstige lot ten deel. So
be it!
Het feest wordt voortgezet op de komende vrijdagen!

Verslag, Barend van Thiel

Op 7 april speelde Hitland senioren 1 op golfbaan Almkreek tegen golfclub Kralingen. Een sterke tegenstander met veel single handicappers. We waren gewaarschuwd voor de sterkte van dit team, maar ook wij verkeerden voor ons doen in goede conditie. Voorspelen op deze baan en de nodige tactische besprekingen vooraf gaven ons een positieve instelling voor deze ontmoeting. Golfpark Almkerk is een golfbaan gelegen in het land van Heusden en Altena in de provincie Noord-Brabant. Deze golfbaan is de thuisbaan van golfclub Almkreek. De greensomes in ochtend leverden voor Hitland veel spanning op maar eindigden in een teleurstelling n.l. 1 winstpunt. In de singles was er voor  Hitland geen succes te scoren. Verder dan 3 winstpunten kwamen we niet. Na toch een fijne en boeiende golfdag gingen we huiswaarts. Op 14 april spelen we in Vianen op golfbaan De Kroonprins.

Verslag Kees Koolhaas

Senioren 1 had haar eerste wedstrijd in de derde klasse / poule 23.

Op 31 maart speelde senioren 1 haar eerste competitie wedstrijd tegen de Lingewaelse. Aan de rand van de Hollandse Biesbosch ligt de golfbaan Crayenstein. Het is de Homecourse van golfclub de Merwelanden. Uitdagende holes en op 31 maart Greens die redelijk moeilijk te bespelen waren. De Greensomes gedurende het ochtend gedeelte werden gespeeld met prachtig weer. Het zonnetje liet zich van haar beste kant zien. De greensomes leverde echter maar 2 winstpunten op. Jammer voor het eerste tweetal van die ochtend ging de laatste put op hole 9  er net niet in. De singles gedurende de middag leverde 3 winstpartijen op en 3 verliespartijen. Ook hier was de spanning goed aanwezig, want de verschillen tussen de spelers waren klein. Hitland verloor die dag van de Lingewaelse met 8 punten tegen 10. Verslag Kees Koolhaas.