Nieuws

Dames speelden de jaarlijkse wildwedstrijd, of toch niet?

30/10/2018
Lees verder

Kennismaken met Sandra van Dongen

26/10/2018
Lees verder

Clubthanking bij GC Hitland, 21 oktober 2018

24/10/2018
Lees verder

Clubcontributie terug naar niveau 2017

15/10/2018
Lees verder

Daar zijn ze dan: de eindstanden van de Monthly Medalserie 2018

07/10/2018
Lees verder

Uitgaansdag Senioren-golfers GC Hitland , 8 september 2016

11/09/2016

Al op 26 augustus had de voltallige seniorencommissie, met enige aanhang, de golfbaan Grevelingenhout verkend en in orde bevonden. De baan ligt juist in Zeeland, en wel bij het plaatsje Bruinisse, ca 60 km van Capelle.

Daaraan voorafgaand waren al veel werkzaamheden verricht, met name door onze onvolprezen Marianne. Na de selectie van een geschikt golfadres (mooie baan, niet te grote reisafstand, redelijk tarief ) zijn er talloze details te regelen en wordt scherp onderhandeld over de prijzen van koffie met "iets erbij" , de greenfees en een lekker etentje.

Maak je afspraken met zekere functionarissen dan tref je bij het eerstvolgende telefoontje geheel ander personen aan die niet op de hoogte zijn. Enzovoort. Etc.

Het weer was prachtig, misschien zelfs aan de warme kant, maar een fris briesje hielp om de juiste balans te verkrijgen. Vanaf half 11 begonnen de golfers

( n = 46 ) binnen te stromen en maakten met de koffie en een typisch regionale traktatie een lekkere start. Zo'n Zeeuwse bolus ziet er niet uit (om het maar zachtjes uit te drukken) maar is heerlijk zoet. De bakker gaat uit van deegbolletjes die vervolgens worden gekneed tot een lange rol van wel 30 cm. Deze rol wordt overdekt met een mix van basterdsuiker en kaneel. En dan wordt er een soort krakeling van gevormd. Bij het consumeren is een XL servetje onmisbaar.

We mogen in onze kring golfvriendinnen en -vrienden blij zijn, en een beetje trots, dat de onderlinge sfeer zo bijzonder goed is en dat bij onze bijeenkomsten de vrolijke gezelligheid voorop staat. Dat helpt enorm om kleine tegenslagen te overwinnen. Zo had op de baan, behalve onze groep, ook een gezelschap Frans sprekende zuiderburen speeltijd gehuurd. De forse vertraging in hun spel gaf bij ons de nodige strubbeling bij 't starten op hole 10. Een paar flights verhuisden toen alsnog naar hole 1. Maar we hielden de stemming erin!

Het toegevoegde putt-spelletje gaf wat extra administratie - maar het noteren van je putts verliep soepel met een doeltreffend design-formulier van Gerard.

Doordat de marshal had verzuimd Neary en Longest bordjes bij de betreffende teeboxen te plaatsen hebben sommige golfers daar een kans gemist. Maar gelukkig hadden ook velen de betreffende hole-nummers vooraf genoteerd.

Terug op het terras was er voor elk tweetal flights een bittergarnituur van ruim een meter lengte. Op de kassabon staan 36 Warsteiner biertjes, dat is de favoriete

vloeibare consumptie geweest. Later dan bedoeld, maar erg gezellig, begon tegen half 8 het diner. Een ieder vond zijn/haar plaats volgens de geplande tafelschikking - de traditionele naamkaartjes zijn daarbij goede wegwijzers.

Na het hoofdgerecht (spies ossenhaas of zeebaars of mosselen) nam onze voorzitter Wim het woord ter inleiding van de prijsuitreiking.

We begonnen met een staande herdenking van onze pas overleden Marjan Rogaar.

Velen waren gisteren (!) present bij de uitvaartplechtigheid, en we zijn nog verbijsterd door deze donderslag bij heldere hemel. Je denkt even stilletjes aan Fred. . . Maar je bedenkt ook dat Marjan een fantastisch voorbeeld is van het in praktijk brengen van "carpe diem". Een cliché. Maar o, zo waar.

Aansluitend gaven we bij wijze van contrast een luid applaus ten beste voor Joke Vendrig en Marja van Dijk. We hebben beide vriendinnen lang gemist en ze hebben, ondanks hun gezondheidsproblemen, toch moed verzameld om dit diner mee te beleven.

We wensen hen alle goeds toe. Zo te zien en te horen hebben de dames zich prima vermaakt! Net als alle andere aanwezigen!

Bij de prijsuitreiking was het weer helemaal raak - alle prijzen waren afkomstig van het adres Van TOL en Zn. te Boskoop - een geweldige sponsor. Alle winnaars en ook de seniorencommissie konden een fraaie hortensia uitzoeken.

Bij dit uitzoeken werd toezicht uitgeoefend door een hele handvol commissieleden die ook gretig deelnamen aan het kussen der prijswinnaars.

De drie beste dames en de drie beste heren kregen een exemplaar mee van de Seniorentrofee - een natuurgetrouw beeldje van een golfster, resp. golfer.

Winnaar bij de heren, Kees Koolhaas, hield tot slot een kleine toespraak waarbij hij veel letterlijke ondersteuning genoot van Marianne.

We gingen over tot het dessert - een Italiaans gerecht geheten panna cotta. De uitvoering was niet helemaal je dat - je moest ongeveer mes en vork gebruiken voor het consumeren terwijl toch een lepeltje had moeten volstaan.

Maar toch - de eindconclusie luidt: we gaan het komende jaar opnieuw een seniorenuitgaansdag organiseren die vast en zeker weer feestelijk zal verlopen!

De winnaars van de prijzen volgen hieronder:

Geert Boerma

Birdies Nellie Hermans hole 6
Kees Koolhaas hole 7
Wim van Winden hole 2
puttwedstrijd Wim van Winden 24 minste putts, winnaar
Ben Volder 55 meeste putts
dames heren
neary Joke Lutterman Jan Willem Woudenberg
leary helaas! Ton Somers
longest Joke Lutterman Berry Janse
1e prijs Kees Koolhaas 37 pnt Marianne Schriek 42 pnt
2e prijs Berry Janse 37 pnt Nellie Hermans 36 pnt
3e prijs Wim van Winden 32 pnt Annemarie Kromhout 36 pnt

Tip voor alle deelnemers die dit jaar buiten de prijzen gevallen zijn:

houd je vast aan de Olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen.

Het belangrijkste is dat je een gezellige dag hebt gehad!

Kijk hier naar de foto’s van deze geslaagde dag.