Nieuws

Ries maakt kennis met Jannie Zeeman

21/05/2019
Lees verder

Wijziging Strokeplay en Stableford kampioenschappen 2019

19/05/2019
Lees verder

Eerste club kampioenschap van 2019

15/05/2019
Lees verder

Laatste competitiedag dames

15/05/2019
Lees verder

Heren Senioren 2 gepromoveerd naar de 4e klasse

13/05/2019
Lees verder

Uitgaansdag Hitland Senioren naar golfbaan Delfland - 20 augustus 2015

23/08/2015

Voor de tweede achtereenvolgende keer gingen de senior golfers van GC Hitland naar Delft-Zuid - pardon: Schipluiden - voor het jaarlijkse 'golffestijn buiten de deur'.

Mooi dichtbij qua reisafstand en een prima baan waar van alles te beleven was. Er zijn 27 holes, wij liepen de gele en de blauwe lus. De gele is zeer waterrijk en op de blauwe zijn zandheuvels aangebracht met hoog gras, die een tikkie "links-karakter" moeten suggereren. Een deel van de rough bestaat uit kniehoog doorgeschoten grassen - een misse bal is bijna zeker kwijt. Hoewel - er zijn medespelers met kattenogen die een verloren gewaande bal kunnen opduikelen in zulk terrein!

We waren met z'n vijftigen, een mooie opkomst. En een echtpaar Z L I - zeer late inschrijvers - werd ook nog ingepast in het gebeuren !

De ontvangst vanaf 10.30 uur begon met koffie/thee en iets lekkers en verliep meteen zeer geanimeerd. Van de appeltaart en grote muffins bleef niets over - wat overschoot was een rijtje mini- muffins. Kijk, dit was duidelijk geen dag om te lijnen.

Onderwijl was onze hoofdsponsor gearriveerd met een verzameling prachtige grote potplanten ( hortensia in drie kleuren en lavendel) - dus ook deze keer weer echt mooie prijzen !

De deelnemers kregen bij de start naast de gebruikelijke scorekaart een professioneel uitziende lijst om alle gemaakte bunkerslagen te noteren - een spelletje met een extra prijsje.

Er werd onder aanvoering van twee commissieleden gestart op zowel hole 1 GEEL als ook op hole 1 BLAUW, waardoor we allen in een uur tijd te velde actief waren. Het weer werkte enorm mee - het vele regenwater van de voorafgaande dagen zorgde voor een fris groen landschap waarin het heerlijk was te golfen.

Hoewel sommigen de baan knap lastig vonden is de playing handicap toch net even lager dan op Hitland. Dus al te moeilijk kon het niet zijn. Toch liepen we qua speeltijd langzaam maar zeker uit tot meer dan 5 uren.

Op de gele lus zagen we een grasmaaier zonder chauffeur aan het werk - het grote apparaat maaide z'n stroken fairway via een GPS-besturing. Een aparte gewaarwording. Of zo'n hypermodern ding ook een golfballetje op zijn route herkent hebben we niet onderzocht. Binnen afzienbare tijd rijden wij allicht per auto op die manier naar Delfland.

Bij binnenkomst op het speciaal voor ons gereserveerde terrasgedeelte kregen we gemengde hapjes aangeleverd door een zeer plezierige bediening. En een drankje van de commissie. Gaandeweg vulde zich het terras met voldane spelers en het geroezemoes zwol aan tot school-plein-niveau. Voor de maaltijd werd er gedoucht en kwam men allen in feestelijke tenues te voorschijn. Ook al waren er bij de dames te weinig handdoeken, de charme leed er duidelijk niet onder.

Het Indonesische dinerbuffet waartoe de voorzitter ons om 18.35 uur opriep zag er aantrekkelijk uit en het smaakte uitstekend. Het gezelschap zocht zijn met naamkaartjes aangeduide plaats op, daarbij gesplitst in een deel buiten en een deel binnen glazen schuifpanelen - deze "scheiding" was geen voordeel.

Vooral de details die je samen beleeft - toespraakje voorzitter, prijsuitreiking en speeches van winnaars, deze kregen niet de verdiende aandacht aan de verre zijde van de tussenwand.

De mooie grote planten van de bekende Fa. Van Tol & Zn. en de trofeeën werden overhandigd aan hen die het hadden verdiend. Prachtige hortensia's in 3 verschillende kleuren werden zeer blij in ontvangst genomen. En daarbij kwamen nog vele lavendelplanten voor de birdiewinnaars en de commissie. Een geweldige inbreng van genoemde firma.

Bij het innemen van scorekaarten in fun-wedstrijden wordt eerst de totaaltelling beoordeeld. Van ongeveer de top-vijf wordt vervolgens alles gecontroleerd. Wanneer hierbij een 'neerwaartse correctie' moet gebeuren, wordt dit soms vanwege de tijdsdruk van het moment niet gecommuniceerd met de betrokkene. Ook dit keer leidde dit tot een kleine lacune in het totale beoordelingstraject. Helaas.

Zie hieronder de erelijst van de hoogste presterende golfvriendinnen en - vrienden.

Longest drive heren Ron Verhagen dames José van Rooijen

Leary heren Gert-Jan van Rooijen dames Joke Vendrig

Neary heren Sjaak Romijn dames Nell Boerma

Birdies werden geslagen door

Fried van Londen, Ries Rook, Ellen Heijnraets en Geert Boerma.

En de dagprijzen: dames 

1 Riet Romijn (30 pt)

2 Marja van Dijk (29 pt)

3 Trudy van den Berg (28 pt )

4 Corrie Vredebregt (27 pt, laatste 9 holes 14; laatste 6 >>9)

( Omdat de kaart van Trudy even was ondergesneeuwd in het stapeltje "heren" werd haar prijs aan Corrie uitgereikt. Die had in feite de vierde.)

heren 

1 Sjaak Romijn (38 pt)

2 Hans Heijnraets (34 pt)

3 Gert-Jan van Rooijen (32 pt)

Tenslotte de bunkerkaartnotering : aan Henk Wijzenbroek en Nell Boerma werden de bunkerprijzen uitgereikt. Deze omvatten, behalve een zakje knettergele golfballen, een emmer met schepje om creatief met zand om te gaan!

En toen was het tijd voor twee extra aandachtspunten.

1. Aan twee golfvrienden die heel veel verdiensten hebben voor onze seniorengroep, als sponsoren en als Sint en Piet, werd de status verleend van "Ere-lid der Hitlandsenioren". Het ene erelid (de kleinste) informeerde gelijk welke voordelen deze status oplevert. Maar het antwoord bleef heel vaag - en zo hoort het ook met erebaantjes.

2. Om te onderstrepen hoezeer de golfsport tot op zeer respectabele leeftijd wordt beoefend werden onze twee oudste vrienden naar voren geroepen. John Munnikhuis en Hans Swinkels zijn 79 jaar en scoren nog vrolijk hun puntjes op de baan. Dat ze dit nog lang mogen volhouden, dat wordt hen toegewenst door ons allen.

Nadat vele prijswinnaars een woordje hadden gesproken ( met lof voor de organisatie ) deden de nieuwe ereleden hun laatste duit in het zakje. Rien van Tol met een kort maar krachtig dankwoord aan zijn zoon - de echte leverancier van onze biologische prijzen en Theo Stolwijk met een goede grap waarmee hij de lachers herhaaldelijk op z'n hand kreeg.

Een heerlijke en harmonieuze golfdag kwam zo ten einde.

En wie hadden er het meeste voorwerk verricht. Juist, Marianne en Gerard.

Lof en eer!

Seniorencommissie

Voor de foto's: https://goo.gl/photos/eZ7znsDH8YxB98cr8