Nieuws

Weer een overwinning voor het senioren herenteam 2 Hitland

23/04/2019
Lees verder

Kennismaken met Berry Jansen

23/04/2019
Lees verder

Verslag competitie wedstrijd senioren 1

23/04/2019
Lees verder

Chicago Strokeplay wedstrijd

16/04/2019
Lees verder

Groene Hart Golfwedstrijd

13/04/2019
Lees verder

Trotse winnaar Ballenlawine 2015

30/09/2015

Al weer voor het 12de seizoen op rij werd door de Heren gespeeld om de felbegeerde Ballenlawine Trofee. Mag wel zeggen dat wij hier te maken hebben met een succesformule binnen onze Golfvereniging, die absoluut 2.0 proof is ! Nagenoeg altijd volle wedstrijddagen (12 x) op de vrijdagmiddag, waarbij de wedstrijdorganisatie zich in allerlei bochten wringt om ook de opgegeven reserve spelers mee te laten doen, wat tot nu toe ook altijd gelukt is. Maar waar zit dan het succes in ?

Kort door de bocht; hoge en lage Handicappers willen zichzelf nog steeds verbeteren qua Handicap, spreken dat overigens nooit uit naar anderen, maar tonen dat qua gedrag / houding wel degelijk in de flights en, niet onbelangrijk, zij kunnen na afloop zelf bepalen hoe lang zij willen blijven nagenieten van hun scores dan wel het gezelschap.De prijsuitreiking (longest, neary, dagwinnaar) is immers pas tijdens de BBQ halverwege het seizoen en tijdens het Diner gehouden na afloop van de laatste Finale wedstrijd.

Op vrijdagmiddag 25 september was het dan zover; de Finale Wedstrijddag met nog de nodige kanshebbers voor de (hoofd)prijzen. De Top 15 wint immers een oplopend aantal golfballen, met natuurlijk een moment van glorie voor de uiteindelijke winnaar. Die wordt immers vereeuwigd op de Ballenlawine Trofee, waar over het algemeen illustere leden op te vinden zijn.In enig jaar hebben zij immers dusdanig stabiel spel laten zien, en veelal hun Handicap aanzienlijk weten te verbeteren, dat zij de terechte winnaars zijn geweest van de Trofee. Dat er serieus en met ambitie gespeeld wordt, werd ook duidelijk tijdens het Diner, waar alle aanwezigen werden getrakteerd op een drankje naar keuze i.v.m. de hole-in-one geslagen op hole 4 (!) door ons gewaardeerde lid Chris Buitelaar tijdens de 8ste Ballenlawine. Een hele prestatie natuurlijk zo’n hole-in-one en slechts voor weinigen gegeven.

Afijn, uw verslaggever mocht starten in de laatste flight samen met de grootste kanshebbers voor de eindoverwinning. Waarbij de oudste deelnemer van de Ballenlawine, Frits Holleman, er een van was.Over ambitie gesproken……De andere flightgenoot, Toshi Waki, stond eveneens erg hoog in de tussenstand. De aanwezigen stonden echter strak van de spanning, hetgeen in de loop van de ronde wat minder werd, maar hun scores waren niet genoeg om de uiteindelijke winnaar nog te kunnen bedreigen. Met een totaal score van 279 Stableford punten over zijn beste 8 wedstrijden, werd uw verslaggever de trotse winnaar van de Ballenlawine Trofee 2015. Ben hier erg blij mee, ga voor prolongatie en kijk dus weer uit naar de editie van 2016 ! Rest mij verder, namens alle deelnemers, de Herencommissie hartelijk te danken voor al hun inspanningen het afgelopen golfseizoen ! Hulde !

In ieder geval hoop ik een ieder in goede gezondheid wederom weer aan te treffen bij de Ballenlawine van 2016, maar ga eerst nog even nagenieten van het afgelopen seizoen.

Kees Plat

Op de ledenpagina van de Herencommissie vindt u een impressie van de prijsuitreiking en de gehele uitslag. Klik hiernaast op Eindstand Heren Ballenlawine 2015