Nieuws

FAMILIEWEDSTRIJD

25/06/2019
Lees verder

Van de Bestuurstafel

17/06/2019
Lees verder

Stableford en strokeplay kampioenschappen

12/06/2019
Lees verder

Nieuwe versie leden Webapp

05/06/2019
Lees verder

Ries maakt kennis met Jannie Zeeman

21/05/2019
Lees verder

Strakke baan, snelle greens en vrolijk volk bij Onze Eerste

01/01/1970

Strakke baan, snelle greens en vrolijk volk. Zo is’t bij de teebox van hole 1, waar uw verslaggever zijn vrije zondagmorgen doorbrengt. Het lijkt op een sprookje dat begint en de eerste afslagen zijn niet verkeerd. Gaandeweg lijkt het echter dat de boze heks uit het sprookje de ballen de verkeerde kant op stuurt. In sprookjes geloven we niet, maar dat van die verkeerde ballen, tja, dat was wel een feit. Met een CBA van -4 en RO (reduction only, dus alleen als je je handicap verbetert wordt het geteld), we doen het er maar mee. Nou is Onze Eerste doorgaans een potje golf dat je gauw wil vergeten, maar de wedstrijd wordt deze keer ook nog gebruikt als uitsmijter van de wintereclecticcyclus (toch maar weer een woord met 4 c’s).

Bij de prijsuitreiking fêteert wedstrijdleider en wecovoorzitter Robert Okkerse de top van het klassement van de winterwedstrijden, waarvan door de regen de helft in het water was gevallen. Hij reikt de trofeeën van de Order of Merit over 2015 voor de winnaar en de runner-up uit en zet de prijswinnaars van Onze Eerste in het kunstzonnetje: de flits van een fotocamera. Dat niet alle prijswinnaars hebben kunnen wachten om dit feestje mee te maken, interesseert de aanwezigen geen bal. Vrolijk volk dus.

Als dan de voorzitter van onze kostelijke Golfclub Hitland het woord krijgt, blijven zelfs de spelers die op het punt staan om aan hun stutten te trekken nog even zitten. Hij wenst allen een fantastisch golfjaar en biedt een drankje aan namens het bestuur om te toasten op een mooie golfresultaten met een strakke baan, snelle greens en vrolijk volk. Wie spreekt zo’n voorzitter dan tegen?

De uitslagen:

Order of Merit:

Winnaar: Erwin van Dongen, Runner-up: Martine van Gennip

Wintereclecticklassement:

Netto (dus na handicapverrekening)

1e Inge Arts, 2e Wim Rietveld, 3e Alex Stewart

Bruto (dus zonder handicapverrekening)

1e Richard Ouwerling, 2e Robert Okkerse, 3e Marcel Buurman

Onze Eerste:

Neary: Cok de Wever, Longest dames: Sandra van der Poel, Longest heren: Marcel Buurman

1e Theo van der Bie, 2e Bart Limpens, 3e Jane Petri

Uw verslaggever,

Han Hordijk